Fotball

Fotballstjernens nye tatovering skaper heftig debatt i England

Raheem Sterling skulle hedre sin avdøde far. Det endte med voldsom diskusjon.

Denne tatoveringen har skapt oppsikt i England. Nå raser debatten.
  • Sindre Trygsland

Manchester City-stjernen er blant Englands viktigste menn når VM sparkes i gang i Russland i midten av juni. Landslaget er godt i gang med oppkjøringen til mesterskapet, og som alltid dukker det opp kontroverser før England skal spille viktige kamper. Denne gangen er det Raheem Sterlings tatovering som er det store samtaleemnet.

23-åringen møtte opp på England-trening med en ny tatovering: Et maskingevær på sitt høyre bein, som peker ned mot foten. Tatoveringen har fått stor oppmerksomhet, og debatten raser på balløya denne uken om det er greit eller ikke. Debatten går også ut på tabloidavisenes behandling av Sterling.

Blant andre The Sun slo den nye tatoveringen stort opp. «England-esset Raheem Sterling skaper sinne med «syk» tatovering», skrev tabloidavisen. Da så spilleren selv det nødvendig å rykke ut og forklare meningen med tegningen på beinet.

Har du lest om Real Madrids spesielle lagbilde?

Les også

Detaljene på Real Madrids lagbilde vekker oppsikt. Ekspert mener en bevisst tanke ligger bak.

Våpenmotstander: – Motbydelig

– Da jeg var to år, ble faren min skutt og drept. Jeg lovet meg selv at jeg aldri skal røre et skytevåpen i løpet av livet mitt. Jeg skyter med den høyre foten min, så tatoveringen har en dypere mening, forklarte han på sin egen Instagram, og sa også at tatoveringen ikke er ferdig ennå.

Men det er fortsatt delte meninger i England om tatoveringen er innenfor.

Raheem Sterling (til venstre) og Jaime Vardy under en England-trening.

– Tatoveringen er motbydelig. Han burde skamme seg. Det er fullstendig uakseptabelt, uttalte Lucy Cope, til The Sun. Hun har grunnlagt foreningen Mothers Against Guns, og gikk så langt som å kreve at 23-åringen blir utelatt fra Englands VM-tropp.

Det skjer neppe, for det engelske fotballforbundet har gått ut og støttet sin spiller for hans «ærlige forklaring», skriver The Guardian.

Les også

Her er Karius’ beklagelse etter tabbekvelden: – Jeg er uendelig lei meg

Kommentator: Han fortjener bedre

Debatten foregår også på kommentarplass i flere av landets største aviser. John Cross i Daily Mirror tar den engelske landslagsspilleren kraftig i forsvar. Ham langer ut mot mye av kritikken Sterling har fått, både for tatoveringen, men også for andre ting.

– Jeg føler at dekningen Sterling får i noen aviser er urettferdig, skriver Cross, som mener 23-åringen fortjener bedre.

– Hvis dette er hvordan han ønsker å minnes sin far, uansett om tatoveringen er ferdig eller ikke, så er det hans rett. Det er hans kropp, skriver Martin Samuel i Daily Mail.

Han, som Cross, peker på Sterling som en ambisiøs og hardtarbeidende person fra vanskelige kår, og mener Manchester City-stjernen blir et lett offer.

– Er dette ikke en voldsomt mangel på utdanning og muligheter som er problemet? Det er langt enklere å henge det på en vellykket fotballspiller, på Sterling og hans tatovering, skriver han blant annet.

The Guardian tar også fotballspilleren i forsvar, og kaller Sterling et «offer for tabloidene».

– Og som han peker på, tatoveringen er ikke engang ferdig ennå. Kanskje vil det vise seg at det blir et klart budskap mot vold, skriver de.

Heftig debatt i sosiale medier

Også i sosiale medier har debatten rast. Mange har en mening om Sterlings nye tatovering, og meningene varierer fra at media er ute etter å sverte spilleren, til at han ikke burde ha denne typen tatovering.

Den britiske journalisten og TV-personligheten Piers Morgan har reagert. Han mener den kan glamorisere bruken av våpen. Han sier følgende til fotballstjernen:

– Her er en idé. Putt et stort kors over maskingeværet og ordene «nei til våpen». Da fungerer det, skriver han til sine over seks millioner følgere på Twitter.

På det sosiale mediet har han diskutert tatoveringen heftig med tidligere fotballhelt Gary Lineker. Han tar spilleren i forsvar, og langer ut mot oppslagene om Sterling.

– Hva blir det neste? Fjerne filmer med våpen? Det er opp til ham selv hva slags kunst han ønsker tatovert på kroppen sin, skriver Lineker.

Blant annet har Good Morning Britain, et populært TV-program, har spurt i sosiale medier om Sterling bør utelates fra VM-troppen til England.

Les mer om

  1. Casper Ruud