Lukaku med gest til moren etter VM-dobbelen

Romelu Lukaku banket inn to mål.

Romelu Lukakus gest til moren Adolphine.

Belgia - Panama 3–0

Lukaku innledet VM med to mål mot Panama mandaf. Da kom han med en gest til moren.

– Jeg husker eksakt øyeblikket da jeg forsto at vi var blakke. Jeg kan fremdeles se for meg mors ansiktsuttrykk ved kjøleskapet.

Slik starter et innlegg signert Romelu Lukaku på The Player’s Tribune, som ble publisert tidligere mandag.

Da Lukaku så moren tynne ut melken med vann, skjønte Lukaku at familien virkelig var fattig.

Lukaku skriver at han ble fast bestemt for å lykkes - slik at familien kunne ha det bra.

Lukaku feiret med å lage en «A» etter dobbelen mot Panama i VM mandag. Det var en gest til moren, som heter Adolphine.

  • Fikk du med deg denne?
Les også

Sveitsiske fotballfans satte seg i bilen og plottet inn raskeste vei til VM i Russland. Det gikk veldig galt.

Høyt tempo

Det var riktignok Napoli-spilleren Dries Mertens som scoret kampens første mål tidlig i andre omgang etter en svak førsteomgang av Belgia.

Han dundret til på volley - sjanseløst for Panama-keeperen. Siden økte Romelu Lukaku til både 2- og 3–0 - etter forarbeid av Premier League-kollegene Kevin de Bruyne og Eden Hazard.

Belgierne gikk ut med et høyt tempo og satte sine motstandere tidlig under stort press. Mertens hadde et godt skudd, men Panama-målvakten Jaime Penedo hang med på notene og reddet.

Kort etter holdt Román Torres på å rote det skikkelig til. Et tilbakespill ble nesten snappet opp av Eden Hazard, men avslutningen gikk i nettveggen.

Det var Torres som ble helt i Panama da han sendte laget til sitt første VM-sluttspill. Samme mann var både god og heldig da han i feltet skliende styrte unna et overlegg fra Kevin De Bruyne.

Romelu Lukaku scoret to mål mot Panama.

VM-outsidere

Belgia er en av VMs store outsidere med flere stjernespillere fra Premier League i troppen. Navn som Manchester Citys servitør De Bruyne og Eden Hazard fra Chelsea og Manchester United-spissen Romelu Lukaku er spillere som har skremt vannet i England denne sesongen.

Etter den flotte åpningen falt tempoet, og belgierne bød motstanderne inn i kampen igjen. Etter hvilen løsnet det derimot for Roberto Martínez' gutter. Mertens fikk drømmetreff da han banket til på hel volley, og ballen føk inn bak en sjanseløs Penedo.

Etter 69 minutter presenterte også Lukaku seg. Han ble framspilt med en delikat utsidefotpasning fra De Bruyne. Headingen fra kort hold var hans annet VM-mål i karrieren og hans 37. landslagsmål. Mandagens kamp var Lukakus 70. med flagget på brystet

Kvarteret før slutt gikk belgierne på en kontring. Hazard førte ballen i stort fart framover og fant Lukaku på et perfekt timet løp. Han hadde ingen problemer med å score sitt annet mål for kvelden. Med det så resultatet ut som mange hadde tippet på forhånd.

Var lite involvert

I første omgang hadde Lukaku sju involveringer, og bare to av hans pasninger fant riktig adresse. Det hele snudde derimot i annen omgang hvor belgierne klarte å utnytte hans styrker.

Belgia har derimot ikke imponert i mesterskapssammenheng siden storhetstiden på 1980-tallet til tross for flere gode generasjoner. I 1986 tok laget seg til semifinale, der det ble tap for Diego Maradonas Argentina.

Det relativt unge belgiske stjernegalleriet har vært lovende en stund, men skuffet i EM i Frankrike for to år siden. Der ble det stopp i kvartfinalen.

Ti av spillerne til Panama spilte på Ullevaal i 0-1-tapet for Norge. Michael Murillo erstattet Adolfo Machado i startoppstillingen. Det urutinerte laget ble etter hvert litt for lette mot belgierne.

England og Tunisia er også i gruppen.