Marerittet over for Elyounoussi: – Det har vært veldig frustrerende og tøft

Tarik Elyounoussi liker ikke merkelappen «redningsmann».

Tarik Elyounoussi kan bli norsk joker mot Aserbajdsjan.

Den tidligere Fredrikstad-, Lillestrøm— og Rosenborg-spilleren har hatt tunge år i fotballen. Han har vært ute av landslaget i snart halvannet år. Slutten i Hoffenheim ble tung med mange skader og lite spilletid.

Overgangen til den greske storklubben Olympiakos har gitt ham smilet tilbake.

— Det har vært kjedelig ikke å være med på A-landslaget. Det er stort å kunne representere Norge men det var en periode hvor jeg slet voldsomt med skader, klubblaget mitt slet og det var mange trenerbytter. Alt kom på en gang. Det var kanskje like greit at alt kom samtidig, for da kan du gjøre deg ferdig med det og se framover, sier Elyounoussi til NTB.

Les også

Tilstanden foran landslagsuken: Slik spilte de norske spillerne i helga

Reddet av erfaring

Han kan ta ifra Pål André Helland plassen på laget i lørdagens EM-kvalifiseringskamp mot Aserbajdsjan.

— Det har vært veldig frustrerende og tøft. Hadde jeg vært yngre, hadde det vært enda tøffere, tror jeg. Jeg har litt erfaring og vet hva det handler om, da klarer du å være positiv og ta det som det kommer. Men det kom skade etter skade. Jeg spurte legene om hva det var for noe, men fikk bare svar som «vet ikke». Jeg begynte å tenke på om jeg spiste riktig, sov jeg nok. Du er inne i en sirkel, og det var veldig tøft. Men jeg kom meg gjennom det, sier Elyounoussi om det siste halvannet året.

LES OGSÅ:

Les også

Bekreftet: Elyounoussi har signert for Olympiakos

Nå blir han omtalt som «redningsmann» og «joker».

— Jeg vil ikke si at jeg er en redningsmann. Denne jobben må vi gjøre sammen. Det er to kamper hvor vi bør ta seks poeng. Jeg kommer inn med erfaring og er veteran på laget selv om jeg bare er 28 år, sier Hellas-proffen før møtene med Aserbajdsjan og San Marino.

Stjerneliv i Hellas

Selv om han ikke har vært med på A-landslaget siden juni 2015 (0-0 mot Sverige), er han toppscorer i troppen Høgmo har tatt ut. Ni ganger har Elyounoussi scoret for Norge. Joshua King har nest flest mål med fem.

— Det gjelder å pynte på den statistikken, smiler spilleren som har 39 A-landskamper.

Selv om han slet med skader og motgang mot slutten i Hoffenheim, bedyrer 28-åringen at det ikke var lett å forlate den tyske klubben. Nå lever han stjernelivet i utkanten av den greske hovedstaden.

— Det var ingen lett avgjørelse å forlate en familiær klubb som Hoffenheim. Når du er 28 år og har hatt mange skader, var det greit å prøve noe nytt. Olympiakos er en veldig stor klubb. Det er voldsomme dimensjoner. Det er enorm interesse for laget. Vi er store stjerner i Aten, særlig nå som vi slo AEK. Det er noe helt annet enn kritikken her hjemme. Det koker virkelig, sier Elyounoussi om livet i Pireus-klubben.