Fotball

Tidligere TIL-junior klar for opprykksjagende Raufoss

Nye utfordringer venter på Østlandet for den talentfulle høyrebacken.

Christer Johansen har spilt sin foreløpig siste kamp i TIL-drakt. Høyrebacken har signert for Raufoss.
  • Lars Elvevold

Christer Johansen (19) har brukt sommeren til å se seg om etter ny klubb etter den ikke altfor hjertelige avskjeden med TIL tidligere i sommer. Nå er Johansen klar for 2.-divisjonsklubben Raufoss, som for øyeblikket ligger an til opprykk til førstedivisjon.

Johansen er godt fornøyd med å ha fått ny klubb i boks.

– Jeg er veldig fornøyd med å signere for Raufoss. Det virker som en veldig profesjonell klubb med en veldig treningsvillig spillergruppe. Etter at jeg var ferdig i TIL har jeg sett meg om etter en ny klubb, og dro etter hvert på prøvespill til Raufoss. Det gikk veldig bra og nå har jeg signert en avtale frem til nyttår, med en opsjon for forlengelse om både klubben og jeg selv skulle ønske det, sier 19-åringen.

Les også

Valakari på RBK-liste: Vurderes opp mot dansk trenerprofil

Leder sterk avdeling

Raufoss leder for øyeblikket det som er en sterk avdeling som inneholder blant annet Per Mathias Høgmo og Bjørn «Bummen» Johansens hardtsatsende Fredrikstad. Trondheims-gutten er klar over at det kan ta litt tid å spille seg inn på laget.

– Raufoss har gjort det veldig bra og de vil neppe sette en 19-åring rett inn på laget. Men det er klart, jeg kommer hit for å få spille. I tillegg vil det vil en langt bedre treningshverdag for meg sammenlignet med tidligere, sier Johansen, som foreløpig ikke vil få en profesjonell hverdag som fotballspiller.

– Jeg vil måtte jobbe litt ved siden av fotballen frem til nyttår. Skulle vi bli enig om forlengelse så vil det nok bli en litt bedre økonomisk ramme, sier Johansen.

Les også

Årst om Espejord: – Det kan være lurt å ha litt is i magen

– Godt rustet

Johansen er ikke veldig snakkesalig om avskjeden fra TIL. Høyrebacken fortalte til iTromsø tidligere i sommer at han satt med en følelse av aldri å ha fått en skikkelig mulighet til vise seg verdig en plass på A-laget.

– Jeg fortalte jo om en viss misnøye tidligere i sommer, uten at jeg har lyst til å utdype det så mye nå. Jeg har utviklet meg som spiller i TIL og har blant annet blitt omskolert fra spiss til høyreback. Det at jeg har vært i både Rosenborg og TIL, og ikke en breddeklubb, gjør at jeg er godt rustet til å ta steget opp til seniorfotball, avslutter den tidligere TIL-junioren.

Raufoss-trener Christian Johnsen er godt fornøyd med sin nye tilvekst.

– Han skal være her i hvertfall ut sesongen, først og fremst fordi vi er nysgjerrig på å se potensialet hans. Hvor mye han bidrar i høst vil prestasjonene hans avgjøre, men han bidrar med fart, løpskraft og er treningsvillig, sier Johnsen.

Les mer om

  1. Tromsø IL
  2. Norsk fotball
  3. Fotball 2. div
  4. Raufoss Fotball