TIL-profilen om lite spilletid: – Det er selvfølgelig kjipt, men det går opp og ned

På kommentarplass skrev iTromsøs Rune Robertsen at Magnus Andersen fortjener en verdig avskjed i TIL. I dette intervjuet forteller midtbanespilleren om hvordan han opplever benketilværelsen.

MORO PÅ TRENING: Her er Magnus Andersen og Christian Landu-Landu.

Andersen var en helt sentralt TIL-spiller i flere sesonger etter at han kom til klubben foran 2011-sesongen. Han har 24 e-cupkamper og ni mål – og i 2013–2016 spilte han 79 seriekamper på rad.

Men fra starten av 2017-sesongen, og frem til nå har det gått kraftig i motbakke. Andersen er for øyeblikket et godt stykke unna førsteelleveren.

32-åringen har kontrakt med TIL ut 2020-sesongen.

I en kommentar publisert mandag konkluderer sportsredaktør Rune Robertsen med at TIL skylder Andersen en verdig avskjed.

Han bekrefter å ha lest kommentaren, men ønsker ikke å si så mye om innholdet i den.

– Jeg kjører på videre. Det er det eneste jeg har fokus på. Jeg har en lang kontrakt og per dags dato er det bare å «gunne på» videre, sier Andersen.

Les også

Bendtner trolig ute mot Tromsø – RBK ønsker ham til Lerkendal før ferien

– Det snur fort

– Ser du for deg å fortsette å være i klubben til kontrakten går ut?

– I fotball er det slik at det snur utrolig fort. Man vet aldri. Det er ikke noe jeg kan garantere, men for alt man vet så får man plutselig noen gode kamper, så snur det litt. Det gjelder bare å stå på. Det kan fort komme skader, og det er en lang sesong. Plutselig får man litt vind i seilene igjen, og det er det man jobber for, sier Andersen.

– Derfor sier jeg at jeg forholder meg til kontrakten her og står på hver dag og jobber på. Det er ingen andre tanker, legger han til.

God mot Rosenborg

Han vedgår at det ikke er lett å se at navnet han uteblir fra elleveren gang på gang.

– Alle vil jo selvfølgelig spille. Det er det ingen tvil om. Det er derfor vi holder på med dette her. Det er selvfølgelig kjipt, men det går opp og ned. Det gjør det. Jeg har tidligere spilt over 70 kamper på rad. Nå er det en liten periode der jeg er i motbakke, så handler det om å jobbe seg opp og stå på, sier Andersen.

FYRER LØS: Her tester Magnus Andersen skuddfoten på trening. Mour Samb er tilskuer.

– Har du banket på døren og bedt om en forklaring fra treneren?

– Nei da, jeg jobber på. Han tar jo ut det som han mener er det beste laget, og det regner jeg med at han gjør.

Tidligere har Magnus Andersen levert mange gode kamper – og scoringer – mot Rosenborg, som kommer på besøk mandag.

– Jeg får håpe det blir noen minutter. Man vet aldri. Jeg skal i alle fall være klar, så får vi se om Simo har meg med, sier Andersen med et smil.