Fotball

Norsk landslagsspiller våknet opp til naboklage etter skriking

Bråket fikk noen til å reagere.

Sigurd Rosted har markert seg på landslaget. Her scorer han mot Albania i mars.
  • Marius Dahl

Fjorårets bronsevinnere i Eliteserien, Sarpsborg, er klar for den tredje – og nest siste – kvalifiseringsrunden til Europa League.

Det etter at Sarpsborg 08 torsdag kveld beseiret sveitsiske St. Gallen 1–0 hjemme. Det var nok til at sarpingene gikk videre med 2–2 på bortemålsregelen.

Les også

Italiensk klubb jakter RBK-spiller

Tidligere Sarpsborg 08-spiller Sigurd Rosted forsvant til Gent og belgisk fotball før sesongen, og fulgte dramaet fra Sarpsborg stadion på TV. Det fikk enkelte naboer med seg.

– Jeg har fått naboklage etter gårsdagen, bekrefter Rosted til Aftenposten.

Streng, belgisk beskjed

Fredag ettermiddag la han ut naboklagen på sosiale medier. Rosted var nemlig meget høylytt både under Patrick Mortensens vinnermål og etter forspilte Sarpsborg-sjanser i den spennende annenomgangen.

Morgenen etter fikk Rosted seg en god latter da han skulle ut av huset for å dra på trening. Foran døren lå en streng, belgisk beskjed.

– Dette er et engangsvarsel!

Slik lyder naboklagen, som oversettes slik:

"Vi må uttrykkelig gi beskjed om at gårsdagens skriking var veldig forstyrrende og ikke verdt å gjenta, og i tillegg i strid med husets regler. Dette er et engangsvarsel! Hilsen beboerne."

– Jeg er alltid like ivrig når Sarpsborg spiller, så det er egentlig ikke noe nytt. Verandadøren sto åpen og jeg satt vel også ute da Patrick (Mortensen) satte inn 1–0. Da ble det vel bråkete, sier Rosted.

Les også

  1. Slik blir veien videre: Disse lagene kan Rosenborg møte i Europa

  2. AaFKs nykommer fikk aldri sjansen i Sarpsborg: – Nå håper jeg på tillit

Forsvarsspilleren vet ikke hvem avsenderen er, men sender en uforbeholden beklagelse.

– Jeg vet ikke hvem, det er vel en av naboene i nabolaget. Det sto ikke hvem det var fra. Jeg skal prøve å holde meg roligere i tiden fremover, sier han.

Kjæresten enig i kritikken

– Det ble jo det ved scoringen og etter noen store sjanser. Litt skriking ble det, spesielt da det nærmet seg slutten og det var spennende, fortsetter Rosted.
Rosted så kampen med kjæresten, som støtter avsenderen.

– Hun ble flau over hvordan jeg holdt på og skrek. Hun var jo glad på mine vegne, men hun er nok enig i kritikken. Hun er det. Jeg fikk høre det i går, innrømmer Gent-proffen.

– Jeg syns det bare var morsomt, jeg, flirer han.

Drømmer om å møte Sarpsborg

Gent kommer inn i nettopp neste runde av Europaligaens kvalifisering. Mens Rijeka skal gjøre opp med Sarpsborg 08 om en plass i playoffen, skal Rosteds menn møte polske Jagiellonia Białystok. Dermed kan naboene berolige seg, da han spiller kamp neste gang Sarpsborg spiller i Europa.

Les også

35 varmegrader skapte utfordringer for Molde: – Føltes som om jeg skulle svime av

– Drømmen er å møte Sarpsborg 08 i gruppespillet nå, men det blir tøft. Rijeka er et vanskelig lag, det er en fryktelig vanskelig motstander. En jeg spiller med (Franko Andrijašević) har spilt der før og han sier det er et meget, meget godt lag. Men St. Gallen er også et godt lag, så alt er mulig, understreker han.

Les mer om

  1. Sarpsborg 08
  2. Belgisk fotball