Fotball

Endelig seier for Aston Villa

Sendte Leicester ut av FA-cupen i første kamp etter å ha sparket manageren.

CUPJUBEL: Scott Sinclair scoret Aston Villas andre mål mot Leicester og kan hoppe av glede. Foto: Matt West / BPI / Digitalsport

Aston Villa viste at Tim Sherwood har mye å rette på for å redde klubbens plass i Premier League, men laget er i det minste videre i FA-cupen etter 2-1-seier over Leicester.

Villa scoret to mål i samme kamp for bare fjerde gang i alle turneringer denne sesongen. Birmingham-laget er med det klar for FA-cupens kvartfinale.

Det er uansett en bonus for Sherwood. Alt som teller er å sikre Aston Villas videre spill i Premier League. Med 13 kamper å spille er laget nummer 18 i serien, og nedrykk til mesterskapsserien truer den tradisjonsrike klubben.

Leandro Bacuna ga Villa ledelsen mot Leicester etter 68 minutter. Det var en glimrende scoring der Bacuna trakk inn og skrudde ballen i lengste hjørne, men Danny Simpsons backspill var under enhver kritikk.

NY MANAGER: Tim Sherwood så Aston Villas cuptriumf fra tribunen på Villa Park. Foto: Kieran McManus / BPI / Digitalsport

Publikumet på Villa Park hadde vært vitne til en forferdelig første omgang av sitt lag, og Sherwood, som satt på tribunen, har en stor jobb for å få mannskapet til å fungere sammen.Etter pause hadde de riktignok tatt seg sammen kraftig, og i de siste 45 minuttene var det et nytt lag.

Bacunas mål satte fart i spillerne, men de måtte vente til det 89. minutt før det kom en ny scoring. Innlånte Scott Sinclair fikk ballen i mål etter en stygg tabbe av Leicester-keeper Mark Schwarzer.

På overtid ga Andrej Kramaric bortelaget håp med en god heading i hjørnet, men nærmere kom ikke Leicester.

(©NTB)

 1. Les også

  Liverpool snudde kampen på ti minutter

 2. Les også

  Joshua King med hat trick sendte Blackburn videre i cupen

 3. Les også

  West Bromwich lekte seg til kvartfinale mot West Ham

Les mer om

 1. Engelsk fotball
 2. FA-cupen
 3. Aston Villa FC
 4. Leicester City FC
 5. Tim Sherwood