Fotball

Disse starter trolig for Norge

Landslagstrener Per-Mathias Høgmo varsler endringer.

André Danielsen får sannsynligvis sin første A-landskamp som høyreback mot Russland. Her fra treningen på Ullevaal fredag.
  • Jan-erik Larsen

ULLEVAAL (aftenbladet): André Danielsen og Jone Samuelsen er fortsatt gode venner etter mange år som lagkamerater i Viking. Nå tyder mye på at de også kan få en plass fra start når Norge møter Russland på Ullevaal lørdag — Danielsen som høyreback og Samuelsen på plassen foran ham på midtbanen.

— Vi har vært med i den formasjonen Høgmo har drillet som et mulig startlag både torsdag og fredag, men det behøver ikke bety at vi starter. Vi er begge nye i dette miljøet, og vet ikke hvor mye vi skal legge i treningene, sier de to til Aftenbladet.

Men duoen erkjenner at det hadde vært en opplevelse om de får tillit:

— Jeg fikk ikke med meg kampen i Frankrike og håper naturligvis på litt spilletid. Men uansett har dette oppholdet med landslaget vært en stor opplevelse, sier Viking-backen.

Det synes også Jone Samuelsen, som fikk med seg de siste 15 minuttene på Stade de France.

— Du har ikke akkurat ambisjoner om å kunne snu kampen når du kommer inn på 0-4, men det var kjekt å få med seg noen minutter i den atmosfæren, sier 29-åringen.

De er ikke skremt av at det er en ny VM-motstander som venter:

— Russland har et godt lag, men det er tross alt bare fotball det handler om. Jeg satser på å forberede meg som til en hvilken som helst Viking-kamp om jeg får sjansen, sier Danielsen.

Landslagskaptein Brede Hangeland trente ikke fredag. Han sliter med en vond akilles, og Johan Lædre Bjørdal fra AGF er hasteinnkalt for at landslaget skal kunne ha en back-up.

Ut fra fredagens formasjonstrening, kan det norske laget mot Russland bli slik:

Norge (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - André Danielsen, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Tom Høgli - Jone Samuelsen, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jensen, Mats Møller Dæhli - Tarik Elyounoussi, Håvard Nielsen.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball