Fotball

Norsk trio tapte i Tyskland

«Norske» Eintracht Braunschweig tapte 0-1 for Ingolstadt.

Nær scoring: Håvard Nielsen var nærmest for Braunschweig, men kunne ikke forhindre 0-1 tapet. Her fra en tidligere kamp.
  • Eirik Grønning

Braunschweig med Mushaga Bakenga, Vegard Eggen Hedenstad og Håvard Nielsen fra start, var det beste laget før hvilen. Men da forsvaret så ut til å tatt seg en ekstra lang pause, benyttet topplaget Ingolstadt muligheten til å utnytte passivt forsvarsspill.

For det tok ikke mer enn 49 sekunder av den andre omgangen før østerrikske Lukas Hinterseer satte ballen i nettet da åpningen i Braunschweig-forsvaret var like stor som bredden på utforløypa i hjembyen Kitsbuhel.

Dermed fikk Hinterseer en enkel jobb med å runde keeper, før han satte ballen i det tomme buret.

Nielsen nær scoring

Men det var på det tidspunktet ufortjent. For det var bortelaget som skapte de største sjansene i 1. omgang, spesielt da den norske trioen kombinerte.

Vegard Eggen Hedenstad forserte på høyresiden, før han fant Håvard Nielsen i midten. Nielsen svarte med en frekk tunnel på Ingolstadt-midtstopperen, men keeper Ramazan Özcan var kjapt nede og reddet.

Returen gikk til Mushaga Bakenga, som forsøkte seg på et brassespark, men ballen gikk flere meter utenfor målet. Bakenga ble for øvrig avvinket for offside i situasjonen.

Ni poeng bak serielederne

Etter det tidlige baklengsmålet tok Ingolstadt over, og frustrerte Braunshweig-spillere slet med å skape sjanser. Etter 77 minutter ble både Hedenstad og Bakenga tatt av banen, mens Håvard Nielsen spilte hele kampen uten å klare å score.

Med 1-0 inntok Ingolstadt tabelltopp på nivå to i Tyskland. Eintracht Braunshweig ligger på 11.plass, ni poeng bak serielederen med sine ti poeng på ni kamper.

Les også

  1. Landslagsspiller ute i tre måneder

  2. Yttergård Jenssen om babylykken: - En opplevelse uten sidestykke

Les mer om

  1. Tysk fotball