Fotball

Fra bronseplass til sjetteplass: - Vi har hatt stang ut på høsten

Med seier mot Røa kunne Klepp klart femteplass. Det klarte de ikke.

Klepp hadde en forrykende vårsesong, men etter sommerpausen er det gått tråere. Foto: Charlotte Mæland

  • Charlotte Mæland

Klepp — Røa 2-2:

Det begynte så bra for Klepp i 2015. De tok poeng i de fem første kampene, spilte seg til hele 22 poeng i første halvdel av sesongen og lå helt der oppe med de beste lagene i Norge. Endelig var Klepp der de skulle være, hele tre spillere ble tatt ut i VM-troppen og troen var tilbake på Jæren. Var dette sesongen det tradisjonsrike laget skulle ta medalje igjen?

Etter halvspilt sesong fikk Klepp fort se at den gode våren ikke klarte å gjenskapes på høsten. Det startet riktignok med seier mot Arna-Bjørnar, men så ble det uavgjort og tap om hverandre utover høsten. Faktisk har ikke Klepp vunnet siden de slo Arna-Bjørnar på hjemmebane 15. august, og dermed ble det «bare» 6. plass i 2015. – I dag er vi glad for 6. plassen, men når vi ser hvordan vi lå an halvveis i sesongen er vi misfornøyd. Vi har hatt litt stang ut med skader på sentrale spillere, så derfor er vi fornøyde med 6. plassen i dag, sier assisterende trener Roger Borthen.

Da siste seriekamp ble spilt på Klepp stadion ville Klepp ta med seg alle tre poengene for å få best mulig avslutning på sesongen. Røa startet best, men det var Klepp som scoret først da Maria Hiim fikk sitt første mål i Klepp-trøya.

– Det var litt uvirkelig å score, men også veldig deilig, spesielt i siste seriekamp, sier en smilende Hiim.

Også hun skulle ønske Klepp hadde avsluttet sesongen litt bedre.

– Det har vært en kjekk sesong der jeg ikke hadde trodd jeg skulle få så mye spilletid og personlig har jeg utviklet meg mye mer enn i fjor. Men for lagets del er det litt kjipt at det ble som det ble. Men vi har hatt enormt med skader, ung stall og mange nøkkelspillere ute med skader og da har vi unge kanskje ikke klart å demme like godt opp. Men alt i alt er vi fornøyde.

Allerede har klubben startet arbeidet med å finne ut hvilke spillere som blir med videre og ikke, og Borthen er klar på at beholder laget stammen og kanskje får inn noen forsterkninger kan laget gjøre en enda bedre sesong neste år.

– Bredden og kvaliteten i troppen på høsten er ikke god nok til å holde samme kvalitet som i vårsesongen, men hadde vi levert like bra ville vi fått 3. plass i år. Vi har et stort potensial i troppen, så beholder vi kjernen i laget blir det bra til neste år.

Les også

  1. Klepp-poeng gir håp om topp fem-plassering

  2. Full ordkrig mellom Klepp-treneren og Stabæk-leder etter toppseriekamp

  3. Ofrer alt for medaljehåpet - men Klepp avga poeng hjemme

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Klepp IL
  3. Røa IL