Fotball

Juventus opprettholdt luken etter Llorente-dobbel

To raske mål av Fernando Llorente før pause ga serieleder Juventus 2-0 over bunnlaget Livorno i italiensk serie A mandag.

SCORET TO: Fernando Llorente, med armen strukket i været, sørget for Juventus-seier mandag. Foto: NTB scanpix

Torino-klubben har dermed fortsatt en åtte poengs luke på Roma og øyner sitt tredje strake seriemesterskap. Det gjenstår seks kamper igjen av sesongen.

– Det er fortsatt åpent i gullkampen. Vi har rivaler som ikke har gitt opp, og vi tenker som så at Roma kan vinne alle sine resterende kamper, sa Juve-trener Antonio Conte etter seieren.

Juventus tapte 0-2 for serietreer Napoli i forrige runde. Derfor var det viktig for Contes menn å komme raskt tilbake på vinnersporet igjen.

Kontroll

Som ventet bød ikke Livorno på de store vanskelighetene. Vertene gikk ut hardt og aggressivt, men hjemmepublikummet måtte vente til det 32. minutt før den første scoringen kom.

Llorente sendte en kort pasning fra Carlos Tevez opp i nettaket. Tre minutter senere headet spanjolen inn 2-0 etter et hjørnespark fra Andrea Pirlo.

Juventus spiller mot Roma på bortebane i nest siste serierunde. Serie A-tittelen kan være avgjort innen den tid.

Milan vant igjen

Milan har en blytung sesong, men med 2-1 over Genoa mandag står storklubben med tre strake seirer.

Adel Taarabt sendte Milan opp i 1-0 etter 20 minutter. I annen omgang doblet Keisuke Honda ledelsen for bortelaget. Det ble litt spenning mot slutten etter Christian Abbiatis selvmål i det 73. minutt.

Milan er nummer elleve på tabellen, men det skiller kun fem poeng opp til byrival Inter på femteplass. (©NTB)

Les mer om

  1. Italiensk fotball
  2. Serie A
  3. Juventus FC