Reddet opprykksdrømmen i 90. minutt

— Vi kan være med helt inn. Det har ikke vært svakere opprykksjegere på ti år.

  • Ole K. Sagbakken

Byåsen 1-1 Elverum

TRONDHEIM (adressa.no): Han kom fra Kristiansund foran sesongen, Sindre Ohrstrand.

Og i toppkampen mot Elverum lørdag ettermiddag leverte han sitt hittil viktigste bidrag for sin nye klubb. På stillingen 0-1, med 90 minutter på klokka, dukket nemlig den kjappe vingen opp foran mål og utliknet til 1-1 på Byåsen Arena.

Da hadde tidligere Ranheim-spiller Emeh sendt hedmarkingene foran etter timen, et resultat som hadde trygget Elverums plassering øverst på tabellen — og så godt som sendt Byåsen helt ut av opprykkskampen,.

Men Ohrstrand ville det altså annerledes, bredsidet inn 1-1 fra kloss hold - og opprettholdt avstanden til Elverum til fem poeng.

Dermed holder Byåsen avstanden til toppen - i en rekordjevn 2. divisjon avdeling 2. ## - Helt avgjørende

Etterpå var verken Ohrstrand selv eller resten av Byåsen-gjengen i tvil om viktigheten av scoringen.

— Vi snakket før kampen om at toget på mange måter gikk i dag. Enten er vi med eller ikke. Klart vi aller helst skulle ha vunnet, men å ta et poeng på slutten der var svært viktig, sier målscorer Ohrstrand.

— Helt avgjørende for å holde kontakten. Nå er vi med for fullt, smiler rutinerte Torgeir Dahle.

Thrillerhøst

For det er i ferd med å bli en thrillerhøst i toppen.

Elverum leder fortsatt serien, men har nå kun ett poeng ned til Raufoss, som slo Rødde 3-1. Fire poeng bak jager Nybergsund, mens Byåsen altså ligger poenget bak der igjen.

Levanger er også for fullt med, og kan knappe innpå Elverum om de slår Molde 2 på bortebane mandag. Da vil laget være kun tre poeng bak serielederen.

- Svakere nivå

Spissen Dahle har vært med lenge i Byåsen og toppen av norsk 2. divisjon. Han mener den jevne serien er bevis på to ting:

— De største opprykkskandidatene (Elverum og Raufoss) ikke er så gode som tidligere. Jeg tror ikke topplagene i 2. divisjon har vært svakere på ti år.

— Det betyr selvsagt også at vi kan rykke opp like fort som noe annet lag. Vi var ikke på vårt beste i dag, men tok likevel poeng fra serielederen, sier han.

Fortjent poeng

Og poenget var fortjent nok. For i en kamp som ble mer preget av duellspill enn fine kombinasjoner langs bakken bølget spillet fram og tilbake.

Christoffer Aasbakk og Daniel Kvande, med et herlig frisparkforsøk, var blant dem som kunne scoret for hjemmelaget. Men Elverum hadde også sine muligheter til å ta med seg alle poengene.

Gjestene tok noe mer over etter pause, men Byåsen skal ha for moralen: at de maktet å slå tilbake mot slutten av kampen.

Dahle tror de røde blir enda skumlere i kampene som kommer:

— Det er alltid litt slik etter at vi har hatt ferie, at den første kampen blir "så der". Vi kommer til å bli enda sterkere i ukene som kommer, sier han.

PS! Nardo har også vært i aksjon lørdag. Det endte i 1-3-tap for Gjøvik/Lyn på bortebane.