Brann og Viking solgte flere billetter enn i fjor

Rosenborg tapte nesten en firedel av tilskuerne i 2019 sammenlignet med året før.

Brann har opplevd en tilskuerøkning fra i fjor.

Av klubbene i Eliteserien er det fortsatt Rosenborg som selger flest billetter. Men når sesongen oppsummeres, må klubbledelsen konstatere at gjennomsnittlig solgte billetter sank fra 16.000 i 2018 til 12.700 i 2019.

Det representerer en nedgang på nesten 23 prosent.

For de to klubbene bak Rosenborg på tilskuertoppen fremstår situasjonen lysere. Brann og Viking opplevde henholdsvis 6 og 10 prosent økning i antall solgte billetter på hjemmekampene i år enn i fjor.

Det hører med til historien at Viking i fjor spilte i 1. divisjon, mens Brann hadde lavere kapasitet på grunn av bygging av ny tribune.

Solgte billetter inkluderer partoutkort og eventuelle gratisbilletter. Disse tallene må ikke forveksles med reelle tilskuertall, altså hvor mange som faktisk benytter seg av billettene sine.

Les også

«Det ser ut til at Brann-treneren har mistet garderoben»

Brann hadde et snitt på drøyt 11.000 betalende tilskuere i år, mens Viking nådde 8661, viser tall fra Norsk Toppfotball.

Totalt solgte 16 eliteseriearenaene 1,4 millioner billetter i 2019-sesongen, noe som er en nedgang på 1,5 prosent. Snittet for alle kampene var på 5777.

Mens tilskuersituasjonen i Eliteserien er relativt stabil, er bildet atskillig mørkere for lagene i 1. divisjon. Der var nedgangen på 12 prosent sammenlignet med 2018-sesongen.

Start hadde flest hjemmetilskuere med 5200 i gjennomsnitt. I motsatt ende var det bare 174 som tok bryet med å møte opp på Tromsdalens hjemmekamper.