Fotball

– Alle må erstatte Cristiano Ronaldo

<p>Michael Owen vil ikke bære byrden av drakt nummer 7 alene.</p>

Manchester United's new signings Gabriel Obertan (L), Michael Owen (2nd L) and Antonio Valencia (R) pose for photographs with coach Alex Ferguson at the clubs Carrington training centre in Manchester, northern England July 13, 2009. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000 Foto: Scanpix

 • 100% Sport

Michael Owen oppfordrer sine nye lagkamerater i Manchester United om å gjøre det litt bedre, alle sammen, for å klare å erstatte mannen som tidligere hadde drakt nummer 7 i storklubben.

Owen fikk en perfekt start på sitt liv som Uniteds nye nummer syv da han scoret vinnermålet mot Malaysia XI i en 3-2-seier lørdag.

Med tanke på sitt rykte som målsnik, vil Owen være en av de som får hovedoppgaven med å erstatte de 67 målene Cristiano Ronaldo scoret på sine to siste sesonger før han ble solgt til Real Madrid for 800 millioner kroner.

Owen er overbevist om at han kan levere. Og han håper at resten av Sir Alex Fergusons spillere hever sin innsats også for å erstatte Ronaldo.

— Forhåpentlig kan jeg tilføre noe som laget ikke har for øyeblikket, sier Owen ifølge Sportinglife.

- Ingen skal erstatte Ronaldo, selv om jeg nå har hans drakt. Hvis folk som Wayne (Rooney) kan heve sin innsats fem prosent, vil det hjelpe. Jeg kan tilføre noe, og så har vi Antonio Valencia. Alle må gjøre en litt større innsats for at vi skal utligne tapet av Ronaldo.

Samarbeider med Giggs og Scholes

Owen tar ikke av etter å ha scoret et mål i en treningskamp, men det var oppmuntrende tegn i Uniteds seier i Malaysia lørdag. Owens bakromsløp ble sett av Paul Scholes og Ryan Giggs, og den tidligere Liverpool-spilleren ble frispilt gang på gang.

— Det er så mange spillere på min bølgelengde (i United). Spillere i verdensklasse, sier Owen.

- Jeg håper det er ingen som er helt lik som meg i måten jeg spiller på. Slik det er nå, ser jeg at med en gang Wayne Rooney og Paul Scholes får ballen, så ser de etter et av mine løp, sier Owen.

Avventende Ferguson

Ferguson så også at United spilte bra, men han lar lovordene vente på seg. Det er fra og med serieåpningen mot Birmingham 16. august at Owen og 2009/10-utgaven av United kan bli bedømt.

Det var en vennskapskamp. Jeg er sikker på at Michael vil være veldig fornøyd med at han scoret, men jeg ser frem mot sesongen. Da vet jeg at han vil bidra til laget med mål , og da vil det være viktigere å lovprise ham, sier Ferguson.

Bryr seg ikke om Benzema

Mandag spiller United en ny kamp mot Malaysia XI. Det ble en nødløsning, etter at turen til Indonesia ble avlyst som en følge av et terrorangrep i Jakarta.

Da håper Owen å spille fra start. Han er veldig klar for å imponere i United. Mange har påpeket at han ble hentet inn som et annetvalg etter at Karim Benzema valgte å gå til Real Madrid.

— Tidligere år har ting gått mot meg, som for eksempel at klubber ikke klarte å bli enige om en overgangssum. Men denne gangen endte ting til min fordel. Jeg bryr meg ikke om jeg var første eller 100. valg. Jeg vil bare gjøre det bra for Manchester United, sier Owen.

Les mer om

 1. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Owen overtar trøyen til Ronaldo og Cantona

 2. FOTBALL

  Rekordaften for United

 3. FOTBALL

  - Vi må endre taktikken

 4. FOTBALL

  Sir Alex hyller spissene

 5. FOTBALL

  - Giggs er fantastisk

 6. FOTBALL

  Owens etterdønninger