Fotball

Vikings nysignering på plass: – Håper å spille meg til fast plass

Tord Salte har planen klar. Han kommer ikke til Viking for å ende opp som stallfyll.

Tord Salte var til stede i Randaberg Arena da Viking tapte for Bryne i lørdagens treningskamp.
  • Kjetil Flygind

Tord Salte (18, fyller 19 på torsdag) kom til Norge fredag kveld. Lørdag satt Viking-nykommeren på tribunen da gamleklubben Bryne slo hans nye arbeidsgiver 3–0 i årets første treningskamp i Randaberg Arena.

I dag gjennomfører Salte den medisinske testen i Jåttåvågen og ikler seg mørkeblått for første gang.

Det ser han frem til etter en turbulent tid i franske Lyon.

– Dette er en veldig fin mulighet til å få spilletid og utvikle meg videre som spiller. Det er derfor jeg går til Viking. Det var et naturlig valg for meg, sier Salte, med en fortid i Bryne.

Tord Salte (t.h.) i aksjon for Norge. Nå er midtstopperen klar for Viking.
Les også

Se Berntsen slakte eget lag etter det pinlige tapet for Bryne

Imponerte på trening

Våren 2015 imponerte stoppertalentet såpass mye på trening med Lyon at han fikk tilbud om kontrakt. Salte har flere aldersbestemte landskamper og er nå kaptein på det norske G19-landslaget.

Totalt har han spilt 37 ganger med flagget på brystet.

Nå er målet spille seg til en plass i Bjarne Berntsens midtforsvar. For etter et tøft siste år i Frankrike, er han sugen på å vise seg frem.

– Det siste året har vært tungt. I sommer var jeg på vei vekk, men det ble ikke noe. Etter det var det helt stopp i spilletid. Da trengte jeg å finne en plass hvor jeg kunne starte litt på nytt. Da passet det fint med Viking. Dette blir bra, sier Salte.

Avtalen med Lyon er en leieavtale med opsjon på kjøp. Leieavtalen klubbene er enige om gjelder frem til 30. juni, og opsjon på kjøp skal avgjøres innen 15. juni.

Les også

Se målene fra Vikings ydmykende tap for Bryne

Dette er Saltes styrker

Dersom Viking benytter seg av denne opsjonen, er kjøpesummen allerede avtalt.

– Jeg håper å få mest mulig spilletid og å spille meg til fast plass, sier 18-åringen som er spent før møtet med lagkameratene.

Som spiller beskriver han seg slik:

– Jeg er god med ballen i beina, har bra fart og er flink til å lese spillet.

– Tord er en veldig spennende spiller. Han er god med begge bein, har en interessant bakgrunn og er i tillegg lokal. Vi håper avtalen på sikt kan blir permanent, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.

– Vi håper han skal trives og han skal trives med oss. Forhåpentligvis er han så god at han allerede nå kan konkurrere om en plass på laget. Men han er ung og vil kanskje trenge litt tid, men vi håper at han skal trives og bli her lenge, sier han.

Les mer om

  1. Fotball
  2. OBOS-ligaen
  3. Viking FK
  4. Bryne FK