Frankrike skjelver før omspillstrekning

Frankrike vil for all del unngå å møte Portugal og Cristiano Ronaldo i siste VM-hinder. Mandag får de åtte europeiske lagene vite hvem de må bryne seg på i toeromspillet.

Frankrike-trener Didier Deschamps håper laget hans unngår Portugal i trekningen til VM-omspillet mandag.

Didier Deschamps ber nok til høyere makter om at Frankrike har hellet med seg under mandagens trekning i FIFAs hovedkvarter i Zürich.

Den franske landslagstreneren har uttrykt irritasjon over at laget hans ikke er blant de seedede lagene. Blåtrøyene er dermed garantert å møte enten Portugal, Hellas, Kroatia eller Ukraina i november. Vinneren over to omspillskamper får plass i Brasil-VM neste sommer.

Deschamps vet godt hvilket lag han aller helst vil unngå.

— Det er trygt å si at det er Portugal. De har Cristiano Ronaldo, som er en fantastisk spiller med stor innflytelse. Men det blir heller ikke lett å møte Hellas, Kroatia eller Ukraina, sa Deschamps nylig.

Hands

Det ble bråk sist gang Frankrike sikret seg VM-billett gjennom omspill. På kontroversielt vis slo franskmennene ut Irland i siste hinder til 2010-VM etter et hands-mål fra Thierry Henry.

Frankrike frykter Portugal, men det er samtidig liten tvil om at også portugiserne ønsker seg en annen trekning. De håper å fortsette suksessen i omspill. Portugal danket ut Bosnia-Hercegovina i omspill foran både 2010-VM og 2012-EM.

Trener Paulo Bento kan puste lettet ut over at Ronaldo er klar igjen. Real Madrid-stjernen var suspendert i siste gruppekamp i kvalifiseringen, der portugiserne endte ett poeng bak Russland.

Zlatan klar igjen

Også Sverige har tilbake en superstjerne i Zlatan Ibrahimovic. PSG-spissen var utestengt i 3-5-kampen mot Tyskland. Tapet gjorde at svenskene glapp muligheten til å bli seedet i trekningen.

— Alt er mulig. Det er flere gode lag i potten, men vi skal gjøre alt vi kan for å realisere drømmene våre om et VM-sluttspill, sier Sverige-trener Erik Hamrén.

Kroatia har ny trener før omspillet. Niko Kovac ble i forrige uke hentet inn etter en svak avslutning i kvalifiseringen.

Island er den store overraskelsen i omspillet. Laget sikret annenplassen i gruppe E etter 1-1 mot Norge på Ullevaal. Islendingene har aldri før vært så nær et sluttspill.

Romania er det fjerde laget blant de useedede lagene før mandagens trekning.

(©NTB)