Fotball

Vålerenga seiret i målfest på Ullevaal

<p>Vant 3-2 mot skadeskutt Hønefoss.</p>

Oslo 20120924.2-1 til vålerenga scoring ved Vålerengas Mohammed Fellah under Tippeligakamp i fotball mellom Vålerenga Fotball og Hønefoss på Ullevaal stadion mandag kveld.Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Karlsen, Anette

 • Stian Rønningen

VÅLERENGA-HØNEFOSS 3-2:

Kampen mot Hønefoss var en kamp Vålerenga burde vinne med tanke på å sikre seg fjerdeplassen på tabellen.

— Jeg er glad for at det gikk som det gikk, men vi gjør det unødvendig spennende, sier trener Martin Andresen til aftenposten.no etter seieren mot Hønefoss.

Et uheldig selvmål fra Leo Olsen, et fint skudd av Mohammed Fellah og en matchvinnende scoring fra Chuma Anenes høyrefot var nok til å sikre seier en knepen 3-2 mot Hønefoss, som var nær utligning på tampen.

- Jeg synes vi spiller en god kamp der vi er nær ved å få med oss et poeng, mener Hønefoss trener Leif Gunnar Smerud som nok en gang måtte gå av banen uten tre poeng.

Mange skader

Gjestene kom til hovedstaden halve laget ute med skade og de siste fem kampene har det ikke lykkes vårsesongens store overraskelse å ta tre poeng. Riku Riski, Rune Bolseth, Kristjan Örn Sigurdsson, Helge Haugen, Heiner Mora og Tor Øyvins Hovda var indisponible til kampen mot Vålerenga på Ullevaal Stadion, men gjestene viste seg fra en positiv side i den første omgangen.

— Dette var ikke så verst. Vi er med i kampen og i perioder skaper vi store sjanser mot Vålerenga, sier Smerud som fikk se et aggressivt Hønefoss i den første omgangen.

Olsen med selvmål

Hjemmelaget startet best hjemme på Ullevaal-matta. Allerede etter sju minutter tok Vålerenga ledelsen da et innkast fra Benjamin Dahl Hagen ble headet i eget mål av en uheldig Leo Olsen.

Dessverre for de få frammøtte hjemmetilhengerne maktet ikke Vålerenga å følge opp den positive starten. Igjen var man vitne til lagets begrensinger i det offensive spillet, som blant annet skyldes lite bevegelse i et system der et flertall av spillerne ønsker å få ballen på fot. Med et lite variert angrepsspill ble det lett for Hønefoss å vinne ballen og skape sjanser.

En av spillerne som etterhvert har fått mye tillit av trener Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud er tidligere Løv/Ham-spiller Mats Andre Kaland. Etter 14 minutter fikk lysluggen fritt spillerom utenfor Vålerengas sekstenmeter. Unggutten svarte med å skru ballen rundt Andre Muri, og videre inn i hjørnet bake en sjanseløs Gudmund Taksdal Kongshavn.

Fellah til 2-1

Hønefoss hang bra med i den første omgangen, selv om Vålerenga styrte det meste av spillet. Torgeir Børven fikk to brukbare sjanser helt på tampen av kampen uten å få tellende resultater. Vålerengas trener Andrsen var ikke fornøyd med det han fikk se de første 45 minuttene.

- Vi blir stående og spille ball i den første omgangen og vi måtte gjøre grep i pausen, hevder Andresen som ofret kaptein Kristofer Hæstad i håp om å bedre lagets offensive spill.

Byttet ga seg utslag og sammen med bedret aggressivitet ble det mer rytme i Vålerengas offensiv.

— Vi fikk flere offensive alternativer med det byttet. Det ble skapt flere sjanser og vi scoret to mål, sier Andresen om spillerbyttet der kaptein Hæstad måtte vike plass for Anene.

Børven startet den andre omgangen med å skyte rett på Hønefoss-keeper Steve Clark fra god posisjon, men noen minutter senere var det duket for 2-1. Mohammed Fellah viste frem skuddbeinet, og Clark kunne intet gjøre med ballen som forsvant inn i det venstre hjørne.

Fellah var ellers frisk i oppgjøret, og viktig for at Vålerenga kunne dra seieren i land.

Anene økte og Larsen reduserte

Hønefoss forsøkte å satse på en utligning, og maktet å etablere noe offensivt spill. Vålerengas keeper Kongshavn måtte ved et par anledninger ta fram storspillet for å nekte gjestene fra Hønefoss en utligning. Med et offensivt Hønefoss-lag ble det store rom for Vålerenga.

10 minutter før slutt avgjorde innbytter Chuma Anene kampen for vertene da han satt inn 3-1 med et godt plassert skudd i det høyre hjørnet. På overtid reduserte Kevin Larsen, men det var for sent sett med Hønefoss-øyne.

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '15zlk2jpu0yxz1fsgfwth08inn', 'lu1bnck7gti51eqhxlpoy3v2a', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-lu1bnck7gti51eqhxlpoy3v2a', 'eplayer14');

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Vålerenga stoppet gulljagende Godset

 2. FOTBALL

  Vålerenga mest effektive mot Odd

 3. FOTBALL

  Knudtzon: -Deilig å vinne årets morsomste kamp

 4. FOTBALL

  Ny smell for Vålerenga og Kjetil Rekdal

 5. FOTBALL

  Berre (38) sikret Vålerenga-seier

 6. FOTBALL

  Grindheim:- Sureste tapet i år