Fotball

NFF varsler gjennomgang av Sembs rolle

Per-Mathias Høgmo fikk gjennomslag for ikke å rapportere til toppfotballsjefen.

Per-Mathias Høgmos inntreden på Ullevaal kan gi forandringer på toppfotballens struktur. Nils Johan Semb vil fortsatte være sjef, men kan få nye arbeidsoppgaver. Foto: Digitalsport

  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

ULLEVAAL (Aftenposten.no): Egil «Drillo» Olsen har de siste årene rapportert til toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Den modellen blir det nå en slutt på. Per-Mathias Høgmo vil rapportere direkte til styret i Norges Fotballforbund (NFF).

Fotballpresident Yngve Hallen varsler en gjennomgang av toppfotballsjefens ansvarsområder.

— Vi skal gjennomgå alle ansvarsområder. Det var viktig å få på plass en ny landslagssjef før kartet tegnes, sier Hallen til Aftenposten.no.

Det er denne gjennomgangen som vil avgjøre hva Sembs rolle vil innebære fremover.

- Vanlig modell

Gjennomgangen er en del av en omorganisering i NFF. I løpet av det siste året er Heidi Støre blitt ansatt som toppfotballsjef på damesiden og Stig Inge Bjørnebye er blitt ansatt i en nyopprettet stilling som utviklingssjef.

I samtalene om å bli den nye landslagssjefen signaliserte Høgmo tidlig et ønske om tettere kontakt med styret.

— Det setter vi pris på, sier Hallen, som forteller at en slik løsning har vært oppe til debatt også tidligere.

- Det er en helt vanlig modell i fotballen. Slik det har vært med Egil og Nils Johan var mer uvanlig , fastslår fotballpresidenten.

Det er ikke satt opp noen tidsplan fra styrets side. Hallen håper likevel at gjennomgangen, som altså omfatter også andre ansvarsområder i forbundet, vil være fullført innen utgangen av året.

Det var Semb som sammen med Hallen, generalsekretær Kjetil Siem og visepresident Bjarne Berntsen ledet arbeidet med å finne A-landslagssjefen.

Da Høgmo ble presentert sist fredag, og Drillo samtidig gikk av, var Semb på ferie i USA. Semb forteller at han var involvert helt inn mot de siste forhandlingene med Høgmo.

— Nå skal jeg diskutere med Per-Mathias og Yngve om organiseringen fremover. Jeg vil ikke forskuttere prosessen, sier Semb.

Les også

    Les mer om

    1. Herrelandslaget fotball