Fotball

NFF-utvalg: - Fant ikke bevis for homohets fra Pedersen

<p>— De må være de eneste i Norge som ikke ser det, kontrer homohetsmotstandere.</p>

pedersen
  • Silje Dyregrov
  • Se video av målfeiringen lengre ned på siden

Tirsdag ble Marcus Pedersen straffet med 7500 kroner i bot fra Doms— og sanksjonsutvalget i NFF for reaksjonen mot Stabæk etter 3-1-scoringen for Vålerenga 22. juli i år. Etter scoringen valgte han å «feire» ved å simulere oralsex, og å rope noe til Stabæk-fansen. Ser man på videoen av situasjonen, er det liten tvil om at han først roper "jævla homser", så "homser".

Brann-miljøet reagerte sterkt da dommen ble klar tirsdag, og mente den var altfor mild. De mener homohets burde straffes mye hardere, helst med utestengelse.

- Ikke funnet bevis

Onsdag kveld kommenterer nestleder i Doms- og sanksjonsutvalget, Solveig Hagman, dommen. Hun sier at de ikke har funnet bevis for at Pedersen skal ha ropt "jævla homser".

— Vi har ikke funnet bevis for at det var noe homohets, sier Hagman til Bergens Tidende.

WEB-TV: Se Pedersens målfeiring 2.39 minutter ut i klippet.

addCustomPlayer('ra75oddd0lqn1en46sjw0m71g', '15zlk2jpu0yxz1fsgfwth08inn', 'ze4bmoeuyakx15437ak74pn82', 466, 463, 'perfra75oddd0lqn1en46sjw0m71g-ze4bmoeuyakx15437ak74pn82', 'eplayer14');

Hun har ledet gruppen som har behandlet saken.

- Men det kommer jo helt tydelig frem på klippet at han roper "jævla homser". Har man riktig lyd, og riktig klipp, kan man jo også høre at han roper "homser" etterpå?

— Vi har ikke lagt det til grunn, på samme måte som påtalemyndighetene (Påtalenemnda i NFF, red. anm.) ikke fant bevis for det, sier Hagman.

- Har dere sett klippet?

— Det vil jeg ikke uttale meg om, sier Hagman.

- Hvilken straff ville dere gitt om dere hadde funnet bevis for homohets?

— Vi vurderer hver enkelt sak konkret, noe mer vil jeg ikke si om det, sier Hagman.

LES OGSÅ: Brann-miljøet hardt ut mot Pedersen-straff

**LES OGSÅ: LLH vil ha direkte rødt kort for homohets

LES OGSÅ: Legning har ingen ting å si for supporterne

LES OGSÅ: Mener Vålerenga legitimerer homohets**

- Vurdere å gi oppgaven til andre

Den profilerte Brann-supporteren, supporterbladredaktør og homohetsmotstander Gjert Moldestad er svært overrasket over Hagmans uttalelser.

— De må være de eneste i Norge som ikke ser at han roper dette. Jeg synes de skal sette seg ned å se klippet en gang til. Da er jeg helt sikker på at de vil se det samme. Ser de ikke det, bør de vurdere å gi oppgaven over til noen andre, sier Moldestad.

(Artikkelen fortsetter)

OMSTRIDT: Marcus Pedersen ble fikk 7500 kroner for feiringen etter denne scoringen (Foto: Scanpix).

Han får støtte av rådgiver i Norges idrettsforbund og tidligere prosjektleder for "Med idretten mot homohets", Håvard Øvregård.

— Jeg har sett klippet igjen i dag, og jeg har ingen tvil om at Pedersen først sier "jævla homser", og at han sier "homser" etterpå. Den andre gangen han sier det, kan jeg også høre det. Det er noe som er feil når alle som kan se klippet på en datamaskin ser at han sier "jævla homser", mens Doms- og sanksjonsutvalget ikke ser det, sier Øvregård.

Øvregård er svært skuffet over måten utvalget har håndtert saken.

- Ved første lesing av pressemeldingen, kunne det virke som om homohets var en del av grunnlaget for straffen. Så kommer det frem at de ikke har funnet bevis for det. Det signalet NFF ufrivillig sender ut, er at homohets på banen ikke har noen konsekvens. Jeg håper at NFF vil gjøre en ny vurdering og at de vil konkludere med at dette får en konsekvens, sier Øvregård.

— NFF har sagt tidligere at det skal være nulltolerense for homohets. Da må åpen homohets på en av de mest sette og viktigste idrettsarenaene, få konsekvenser.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23145457263147
2Bodø/Glimt22145346202647
3Viking2312564741641
4Kristiansund2212372925439
5Rosenborg22115645291638
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien