Tottenham-stjerne klagde på 650.000 kroner i ukelønn. Fikk bot på 1,3 millioner.

Danny Rose var kritisk til det meste i klubben som har gjort ham til stjerne.

Danny Rose har spilt strålende i Tottenham-drakten de siste par sesongene. Men siden januar har han vært skadet, og i et intervju med den The Sun kom han med kritikk av egen klubb.

Det var i et intervju med den engelske tabloidavisen The Sun at Tottenham og det engelske landslagets venstreback klaget sin nød i torsdagens utgave.

Les også

Planlegger du fotballtur til England? Slik kan du spare tusenvis av kroner.

Unnskyldning dagen derpå

I dag fikk han bot fra klubben på to ukelønner. Det vil si rundt 1,3 millioner kroner. I tillegg kom han med en unnskyldning via sitt agentbyrå Base Soccer.

– Etter at jeg har fått tid til å vurdere mine handlinger, erkjenner jeg at timingen og måten jeg sa det jeg sa var dårlig vurdert. Mine ord var ikke ment å fornærme noen, og derfor vil jeg unnskylde meg overfor styreformannen, manageren, spillerne og tilhengerne, sier Danny Rose via agentbyrået.

Det var torsdag Danny Rose kom med sin kritikk via The Sun. Her er avisen oppfølger fredag.

Rose fortalte i intervjuet med The Sun at han blant annet var misfornøyd med lønnen. Han tjener rundt 650.000 kroner i uken i Tottenham. Rett nok mindre enn mange andre spillere i Premier League på samme nivå. Han var også kritisk til at Tottenham ikke har kjøpt en eneste spiller denne sommeren.

– I alle livets faser og hvis du mener at du er verdt et visst beløp, hvorfor skal jeg være fornøyd med mindre? spør han i intervjuet med The Suns fotballreporter.

Har lønnstak

Tottenham er kjent for å ha et strengt lønnsregime. Ingen spillere får lønn over en million kroner i uken. Det kan selvfølgelig høres ut som gigantiske summer, men det er et faktum at en rekke spillere i engelsk fotball har langt høyere ukelønn enn Tottenhams spillere.

Det har lenge vært spekulert at Rose kunne være på vei ut av klubben. Hans backkollega på høyresiden Kyle Walker har allerede forlatt Tottenham til fordel for Manchester City. Han doblet lønnen.

Både Kyle Walker og Danny Rose benytter seg av samme agentbyrå, Base Soccer.

Ifølge The Sun og The Times skal Danny Roses uttalelser ha blitt applaudert av de andre Tottenham-spillerne.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk