Fotball

Hareide hyller Viking-forsvaret

<p>Åge Hareide strålte etter å ha ledet Viking til en sterk slite-seier borte mot Stabæk.</p>

Fotball Tippeligaen.Viking v Brann.16.06.2011.Viking Stadion, Stavanger.Foto. Simon Rogers, Digital Sport.Viking. Åge Hareide, Veton Berisha.Brann.
  • Ulf Hauan

Vidar Nisjas flotte scoring i 2.omgang sørget for at tre sårt trengte poeng ble med i bagasjen hjem til Stavanger. Viking-trener Åge Hareide roser forsvarsspillet og mener den defensive innsatsen la grunnlaget for seieren.

— Vi var veldig gode til å forsvare oss. Det var et bevisst valg å legge oss lavt og satse på kontringer, og det lyktes vi med , sier Viking-treneren.

Johan Lædre Bjørdal og Indridi Sigurdsson storspilte sammen i midtforsvaret til gjestene og lot ikke Stabæks Veigar Pall Gunnarsson eller Gilles Ondo få mye fritt spillerom. Det var helt etter planen, i følge Viking-sjefen:

- Vi snakket om å ligge tett og pakke inn Gunnarsson så mye som mulig, samtidig som vi ikke skulle miste agressiviteten , forteller han.

Stabæk snytt for scoring

Men en gang glapp det for Viking, som nok må konstatere at de slapp med skrekken da alle i Telenor Arena trodde Gilles Ondo hadde ført hjemmelaget i ledelsen. Spissen smatt inn foran i en duell med Sigurdsson og satte ballen i mål bak Jarstein, men dommer Hafsås annullerte scoringen uten at mange verken i Viking eller Stabæk forstod hvorfor.

- Jeg så ikke situasjonen skikkelig , hevder Hareide som likevel konstaterte at Viking har hatt mye marginer mot seg i år og at det var på tide med litt for.

Sigurdsson selv, innrømmer at Viking var svært heldige med avgjørelsen.

- Jeg vet ikke helt hva han blåser for der. Jeg hadde vært forbanna hvis vi hadde fått et sånt mål annullert, men det får du spørre dommeren om , sier islendingen.

Veigar Pall Gunnarsson som var involvert inne i sekstenmeteren da Ondo tilsynelatende gjorde 1-0 for Stabæk forstod heller ikke hvorfor dommeren blåste frispark for Viking.

- Det var bare tull. Jeg har ikke peiling hva det er han blåser for , sier Gunnarsson.

Nisja glad for scoring

Matchvinner Vidar Nisja spilte en god kamp for Viking og beskriver målet som avgjorde kampen:

- Det var bare å smelle til da jeg så åpningen, og det var med venstrefoten, konstaterer en fornøyd målscorer. Likevel presiserer han at dette var en typisk lagseier.

— Det at vi vinner i dag kommer som en ren konsekvens av at vi jobber steinhardt for hverandre. Vi var positive før kamoen og fikk kampen inn i det sporet vi planla, sier han.

Sparte Sæternes

Viking-trener Åge Hareide valgte å spare tremålscorer mot Brann, Bengt Sæternes som så det meste av oppgjøret i dag fra benken. Han begrunner dette med mye slitasje på kort tid, men var mer enn godt fornøyd med den innsatsen som ble lagt inn av angrepsrekka i dag.

— Vi ønsket ikke å ta noen sjanser med Bengt i dag. Mange kamper på kort tid pluss at kampen ble spilt på kunstgress gjorde at vi valgte å starte uten ham, forklarer Hareide som likevel velger å rose angrepsspillerne sine som aldri sluttet å løpe.

- Erik Nevland jobbet virkelig godt på topp i dag og kommer til et par avslutninger. I tillegg har vi Veton Berisha som løper og løper. Det var godt å se, avslutter Hareide.

  1. Les også

    Bjarnason og Sæternes inn - Berisha og Nevland ut

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm17114232151737
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien