Solbakken: - Nesten umulig å ta gull

Ståle Solbakken feiret søndag at fire måneders seierstørke er slutt for FC København. Viborg ble slått 4-1 på bortebane.

Ståle Solbakken tror ikke på nytt FCK-gull, men skal gjøre det han kan for å ta igjen Midtjylland.

Det var 13 kamper siden forrige gang laget vant en seriekamp. Solbakken ble ansatt etter at den regjerende seriemesteren kom helt skjevt ut i den nye sesongen. Nordmannen har så vidt startet på jobben med å rette opp laget elendige sesongstart, men han medgir at det blir mer enn vanskelig å forsvare seriegullet.

Søndag ledet trenerprofilen FCK til tre etterlengtede poeng, men tross seieren ligger hovedstadslaget fortsatt langt nede på tabellen. Avstanden opp til serieleder Midtjylland er på elleve poeng.

— Jeg tror det er nesten umulig å hente inn Midtjylland . Ikke bare for oss, men også for de andre, sa Solbakken til Jyllands-Posten før kampen.

Han understreket at han ikke har gitt opp gullkampen.

- Det kan du ikke skrive, for jeg gir aldri opp noe før det er teoretisk umulig. Du kan skrive at Ståle Solbakken ikke tenker på seriegull når han går til sengs, sa han.

Nordmannen kunne glede seg over en solid seier søndag. Scoringer av Claudemir og Olof Mellberg sørget for 2-0-ledelse til pause, mens også Igor Vetokele og Fanendo Adi kom på scoringslisten i annen omgang. Kevin Mensah scoret Viborgs trøstemål.

Midtjylland måtte nøye seg med 1-1 borte mot Esbjerg, men topper tabellen fire poeng foran AGF.