Drillo bekrefter: - Johansen starter mot Sverige

Landslagssjefen avslørte også hvem som er hans svenske idrettsidol. Svaret vil trolig overraske deg.

Stefan Johansen (midten) debuterer på landslaget.

STOCKHOLM: Godset-spiller Stefan Johansen har slått gjennom for alvor i eliteserien denne sesongen, noe som resulterte i midtbanespillerens første A-landslagsuttak mot Sverige.

På pressekonferansen på Friends Arena tirsdag ettermiddag, sa landslagssjef Egil Drillo Olsen Johansen får sin A-landslagsdebut.

Bordtennisspiller større enn Zlatan

— Han kan jo spille både sentralt og indreløper. Personlig mener jeg han er aller best som sentralt i en midtbanefemmer, og det er stor sannsynlighet for at han starter der, sa Drillo.

Om Johansens kvaliteter sa han blant annet dette:

— Først og fremst den kreative biten, kombinert med veldig stor løpskapasitet. Han har også tatt et kraftig steg defensivt. Han leter etter gjennombruddet og leter etter gjennomrommet.

Ut fra tirsdagens trening, virker det klart at Norge stiller med dette laget fra start mot svenskene:

Rune A. Jarstein - Omar Elabdellaoui, Brede Hangeland, Vegard Forren, Tom Høgli - Daniel Braaten, Markus Henriksen, Stefan Johansen, Magnus Wolff Eikrem, Tarik Elyounoussi - Mohammed Abdellaoue.

- En klok mann

Landslagssjefen fikk også spørsmål om hvem den største svenske idrettsstjernen gjennom tidene er.

— Hva het han som slo alle kineserne i bordtennis? Waldner (Jan-Ove Waldner). Han er den største.

- Større enn Zlatan?

— Det er forskjellige idretter. Det er vanskelig å sammenligne slik. Walder var fantastisk, sa Drillo, som selv har spilt bordtennis. Waldner vant for øvrig gull i bordtennis i OL i Barcelona.

Likevel må Drillo innrømme at Sverige har en dimensjon som Norge mangler.

— Zlatan er en stjerne som ikke vi har. Han er Nordens beste fotballspiller. Han har knapt svakheter og har spisskompetanse på flere områder.

- Hva tror du Zlatan synes om spillestilen din på pressekonferansen i dag?

— Jeg hørte han var 100 prosent enig med meg, så det tyder på at han er en klok mann.

- Hadde du forventet det?

— Ja. Det er veldig få andre enn journalister som ikke tror at fotball handler om å vinne kamper.

Braaten fra start

Skandinavia risikerer å ende opp uten deltakere i neste års VM. Verken Sverige, Norge eller Danmark ligger an til å gå direkte til et sluttspill.

— Vi ligger mellom 25 og 30 alle tre. Det er nok et noenlunde realistisk bilde på hvordan vi ligger an. Personlig tror jeg vi er nærmest å vinne gruppa, mens Danmark og Sverige omtrent er sjanseløse.

Klubbløse Daniel Braaten får sjansen fra start mot Sverige.

— Jeg gambler jo litt med han da, på grunn av hans spisskompetanse. Daniel synes det er greit, han (på grunn av klubbsituasjonen), og sier at det nok ordner seg. Men han er klar over at han må finne seg en klubb hvis han skal være med her. Men gjør han en bra kamp i morgen, så får vi jo se. Men vi vet aldri med Daniel. Det vet han ikke selv heller.

Norge spiller mot Sverige klokken 20 onsdag. Vi følger kampen direkte her.