Fotball

Bruttern leter ikke bare etter en sentral midtbanespiller

Kåre Ingebrigtsen er så fornøyd med Anders Konradsen, at diskusjonene i spillerjakten nå handler like mye om indreløper som sentral midtbanespiller.

Kåre Ingebrigtsen er imponert over det Anders Konradsen har levert fra sin sentrale midtbaneposisjon.
  • Ole K. Sagbakken
KLAR: Anders Konradsen tar den sentrale rollen om Kåre Ingebrigtsen ønsker det.

— Under oppholdet på Marbella har Anders (Konradsen) forsterket inntrykket som sentral midtbanespiller. Det gjør at det ikke bare er sentral midtbanemann vi leter etter. Det kan være indreløper. Nå kartlegger vi navn i begge posisjonenel, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen.Og legger til:

— Det kan fort komme en midtbanespiller til i løpet av dette overgangsvinduet.

Riski rett inn

Spørsmålet om midtbanejakten dukket opp igjen etter at Riku Riski ble hjemkalt fra lån i Dundee United lørdag. Han kan spille både kant, spiss og indreløper og starter kveldens kamp mot hviterussiske Shaktyor på Marbella.

Les også

Dette mener fotballpresidenten om RBK-sjefens knallharde NFF-kritikk

(krever innlogging) Men Riskis comeback handler mer om en tynnere tropp i tre spilleres skadefravær, enn noen nedtrapping i spillerjakten.

For noen uker siden sa Bruttern at han kom til å la Anders Konradsen få tillit sentralt på midtbanen, og at de ikke ville foreta seg noe før tidligst etter Spania-oppholdet. Etter ettermiddagens kamp er det opp-holdet over, og jakten pågår for fullt.

Fem strake i «Selnæs-rollen»

Men for første gang sier altså Bruttern at Konradsens prestasjoner mot FC København og Rostov, samt hva 23-åringen har levert tidligere i vinter, gjør at RBK-ledelsen ikke lenger er like konkret på at det handler om en ballsentral i spillerjakten.

Les også

Dro fra Skottland lørdag – rett inn på RBK-laget mandag

I ettermiddag får Konradsen sin femte strake kamp på rad i «Selnæs-rollen», i en kamp som ellers er preget av utskiftinger på RBK-laget etter to kamper med antatt toppet mannskap.

— Det er viktig for oss å få sett så mange som mulig i 90 minutter her nede. Ellers har Marbella-oppholdet vært litt tøffere enn i sesong. Vi har hatt roligere økter inn mot kamp enn tidligere i vinter, men også hatt harde treninger. Vi har trent mer kollektivt angrepsspill, og det har vært veldig god kvalitet, sier RBK-treneren.

Les også

Søderlund-miss da Saint-Étienne tapte

I tillegg til Riski starter keeper Pavel Londak i kveld, som ble signert på ettårskontrakt i forrige uke. Det samme gjør duoen som begge scoret hattrick mot Kristiansund tidligere i vinter, Magnus Stamnestrø og Elba Rashani. Matthias Vihljalmsson er også frisk etter sykdom, og starter på topp.

Slik starter RBK, i en kamp adressa.no følger med livechat: Pavel Londak – Jonas Svensson, Johan Lædre Bjørdal, Jørgen Skjelvik, Alex Gersbach – Magnus Stamnestrø, Anders Konradsen, Fredrik Midtsjø — Elba Rashani, Matthias Vilhjalmsson, Riku Riski.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Rosenborg BK