Fotball

Mjøndalen-profil langer ut mot lagets innsats etter viktig seier: – Rett og slett patetisk

Bruntrøyene tok ett steg nærmere Eliteserien, men Christian Gauseth refser prestasjonen.

Mjøndalen senket Ull/Kisa på hjemmebane, men Christian Gauseth (nummer tre fra høyre), var langt fra imponert over bruntrøyenes innsats.

Mjøndalen – Ull/Kisa 3–1

Tross 3-1-seier over Ull/Kisa i første runde i kampen for eliteseriespill i fotball neste år, var Mjøndalens Christian Gauseth flau over det laget viste fram.

– Jeg er lite fornøyd med hvordan vi framstår i dag. Jeg vil bruke et ord som flau. Den andre omgangen er rett og slett patetisk, sa Christian Gauseth til Eurosport etter kampen.

Han mener flere av spillerne som var gode i første omgang, nærmest ble usynlige etter pausen.

Les også

Agüero senket Russland – passerte Maradona

– Må skjerpe oss

– Skal vi han noe å gjøre videre i denne kvaliken må vi skjerpe oss, for dette er rett og slett ikke godt nok, sier Gauseth.

Heller ikke MIF-trener Vegard Hansen var helt fornøyd med det hjemmelaget viste lørdag.

– Det var en jevn kamp, og jeg synes vi møter et bra Ull/Kisa-lag. De har for mange sjanser, og vi hadde håpet å kontrollere kampen i større grad. Så scoret vi et par flotte mål, men jeg er ikke fornøyd, sa Hansen.

Tredjeplass i årets 1. divisjon sikret Mjøndalen hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringens første runde. På eget gress har Vegard Hansens mannskap kun tapt tre av de siste 34 hjemmekampene i serie og cup, skriver Drammens Tidende.

Lørdag ble nok en seier plusset på statistikken.

Ull/Kisa vartet opp med kampens første sjanse allerede etter seks minutter. Etter et balltap fra Mjøndalen kom Nicolay Solberg alene gjennom med keeper Sosha Makani, men lobben fra spissen endte høyt over mål.

Motstanderen blir klar i morgen

I det 12. minutt var det derimot vertenes Amahl Pellegrino sin tur til å være alene med keeper. Det endte med straffe til Mjøndalen, etter at Ull/Kisa-keeper Stefan Hagerup felte MIF-spissen. Straffen satte Christian Gauseth hardt bak Hagerup, og dermed sto det 1–0 til Mjøndalen.

Ull/Kisa var mer frempå etter vertenes scoring, men de gjestene fra Romerike slet med å komme til avslutninger. En god periode for bortelaget endte i stedet med dobling for Mjøndalen, etter at Mathias Fredriksen stupheadet inn en pasning fra Pellegrino. Ull/Kisa reduserte til 1–2 i det 38. minutt etter en heading av Andreas Albu, men bare minutter senere la Pellegrino selv på til 3–1 for de brunkledde.

Etter hvilen hadde begge lag gode målsjanser, men flere scoringer ble det likevel ikke.

Søndag møtes Ranheim og Sandnes Ulf til den andre kvalifiseringskampen i første runde. Mjøndalen møter vinneren der til kamp 19. november. Finalevinneren får retten til å møte laget som ender tredje sist i Eliteserien.

(©NTB)

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Mjøndalen IF
  3. Ull/Kisa IL