Fotball

Liverpool fikk Swansea til å rakne

De røde avsluttet 2014 med sjelden overbevisende hjemmeseier.

En av sesongens klareste holdinger ødela shortsen til Wayne Routledge, og sørget for karantene for Martin Skrtel.
  • Roy Ellingsen

Liverpool – Swansea 4-1:

Kampens første sjanse kom etter 13 minutter, da først Raheem Sterling og deretter Adam Lallana skjøt mot Swansea-målet, men keeper Lukasz Fabianski reddet det første forsøket, mens det andre gikk høyt over målet.

Liverpool tok ledelsen etter en halvtime. Sakho startet angrepet ved å sette Alberto Moreno i gang på venstresiden. Han skar inn mot midten og involverte Adam Lallana og Jordan Henderson, før han fikk ballen igjen foran mål. Avslutningen var vel ikke den beste han har hatt i sitt liv, men den kom for brått på Fabianski, og snek seg inn i nettet.

Det var Liverpools 10. seriemål på Anfield denne sesongen, fra den 10. ulike spilleren!

I første omgang siste minutt var omgangens beste spiller på farten. Philippe Coutinho avanserte og fyrte løs fra 18 meter, men ballen fløy rett på Fabianski.

Les også

- Ødegaard møtte van Gaal

Forrykende annenomgang

Swansea åpnet annen omgang klart best. Wayne Routledge tok Martin Skrtel ut på løpetur, og Liverpool-stopperen stanset ham med en stygg shortsholding. Wilfried Bony fikk en stor sjanse på det påfølgende frisparket, men Simon Mignolet serverte en kvalifisert redning.

20 sekunder senere sto det 2-0. Fabianski tok seg for god tid med et tilbakespill. En alltid ivrig Lallana kom løpende og fikk keeperens klarering rett i magen. Ballen pakket beleilig for de røde, rett inn i det tomme målet. En ubegripelig tabbe av Fabianski, men godt jobbet av Lallana.

Men Liverpools forsvarsproblemer er ikke historie etter omleggingen til trebackslinje. Bare sekunder etter 2-0 sto det 2-1. Liverpools Mamadou Sakho serverte Gylfi Sigurdsson på åpent mål.

Senere i samme minutt var Bony på farten igjen, men da reddet Mignolet.

De dramatiske minuttene fortsatte. Liverpool løp opp foran The Kop og hadde en ny kjempesjanse, men denne gangen gikk avslutningen i stangen.

Les også

Torres lånes ut til gamleklubben

Lekkert 3-1-mål

KONKURRANSE: Jonjo Shelvey (til v.) og keeper Lukasz Fabianski konkurrerer, både om hvem som gjorde den største tabben mandag og hvem som klarer å sette opp det mest overraskete uttrykket etterpå.

Kampen roet seg så ned etter de forrykende minuttene, men etter en time gjeninntok Liverpool tomålsledelsen. Lallana fikk en god pasning fra kaptein Henderson, via en lekker hælflikk fra Coutinho, driblet seg fri og satte sikkert ballen i Fabianskis venstre hjørne.Ved halvspilt omgang var det 4-1. Jordan Henderson la inn en corner fra høyre, den tidligere Liverpool-spilleren Jonjo Shelvey – som strengt tatt skulle vært utvist i første omgang for en springalbue – stusset ballen i eget mål.

Den ellers så positive Sterling gjorde et godt forsøk på å bli utvist, da han klabbet til Federico Fernandez i ansiktet med flat hånd, og manager Brendan Rodgers valgte kjapt å ta ham av banen etter det. Mario Balotelli fikk syv minutter til å vise seg frem.

Swansea var nære ved å skape ny nerve i kampen minuttet etter, men Bafetimbi Gomis traff krysset, der tverrliggeren og stangen møtes, og ballen spratt i sikkerhet, sett med Liverpool-øyne.

Balotelli skulle få en gigantisk sjanse, to minutter før slutt, men Fabianski valgte den anledningen til å dra frem kampens eneste virkelige feberredning.

Rodgers: — Vi var overbevisende

Liverpool-manager Brendan Rodgers har vært under et visst press i det siste, men nå har de helrøde fått to seire på rad og øyner full kontakt med topplagene. Man er bare fem poeng etter den ettertraktede fjerdeplassen i Premier League.

— Det var en stor kamp av oss mot et veldig godt lag, sa Rodgers i intervjuet vist på TV 2 etter kampen.

— Vi dominerte store deler av kampen, men vi ga bort ballen noen ganger, og det var en litt spennende periode på 2-1. Bortsett fra den perioden i kampen var det en veldig overbevisende kamp for oss, mener nordiren.

Han roste sin tomålsscorer Adam Lallana som en av kampens store spillere.

— Lallana har vært super siden han kom hit. Det har ikke bare vært enkelt å komme fra Southampton for mye penger. Det første målet hans i kveld er en belønning for hans innsats, mener manageren.

— Det var naturligvis godt å få de to målene, men det var viktigst at laget viste seg fram og gjorde en god kamp. Vi behøvde en seier og å komme i gang igjen, sa Lallana selv.

Swansea-manager Garry Monk er en av Rodgers' gamle spillere fra tiden i Wales. Monk var skuffet, men fattet etter det stygge nederlaget på Anfield.

— Vi spilte okay, hadde ballen mye og hadde våre muligheter, men vi gjorde for mange feil i kveld, sa Monk til TV 2.

Les også

  1. Norsk Arsenal-supporter dømt til ett års fengsel for vold

Premier League

SVUTMP
1Manchester City1511223292335
2Liverpool15104144123234
3Chelsea1510323592633
4West Ham United158342819927
5Arsenal147251720-323
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Liverpool FC
  3. Swansea City AFC
  4. Premier League