Tilskuer-Mjelde klar for nervepirrende finalekveld: – Nesten litt vondt

De siste månedene har Maren Mjelde (31) fått kjenne hvor nervepirrende det er å være tilskuer. Søndag kveld er hun på plass i når lagvenninnene møter Barcelona til Champions League-finalen.

– Det er jo på en måte en liten «weekendtur» med trening og en stor begivenhet på søndag for min del, sier Mjelde til VG.

– Ingen tur til Liseberg?

– Nei, der er det stengt. Vi kjørte forbi der i går. Sånne parker er ikke noe for meg uansett, så jeg hadde nok holdt meg unna hvis det var åpent også, sier hun lattermildt.

31-åringen tar en kort prat med VG på telefon før hun skal avgårde til Gamla Ullevi for å se lagvenninnene trene dagen før den store finalen mot Barcelona.

STØTTESPILLER: Maren Mjelde (t.h) håper hun kan være til hjelp for Guro Reiten (t.v) og Chelsea-spillerne inn mot Champions League-finalen på søndag. Her den norske duoen sammen på Gamla Ullevi etter treningen lørdag ettermiddag.

Hun ankom Göteborg fredag kveld sammen med resten av Chelsea-laget som skal ut og spille finale mot Barcelona søndag kveld.

Selv har hun vært ute av spill i to måneder etter en kneskade og deretter operasjon

– Det er jo en stor begivenhet å være med på selv om jeg ikke får spille. Jeg får muligheten til å drive litt trening med fysioterapeutene og bidra med mitt rundt laget, forteller hun.

Selv om 31-åringen aldri har spilt Champions League-finale før, håper Mjelde at hennes erfaring kan være til hjelp for lagvenninnene.

– Jeg føler jeg kan gi litt tips, råd og være der hvis noen trenger det. Det er ikke sikkert jeg aktivt gjør noe, men jentene vet de kan lene seg på meg, sier hun.

Les også

Flo om historisk Chelsea-bragd: – Veldig stolt

De siste to månedene har hun virkelig fått kjenne på hvordan det er å være supporter og tilskuer.

– Det nesten litt vondt å se på. Man er konstant nervøs. Nå forstår jeg virkelig de som sier at det er verre å se på enn å spille, sier 31-åringen.

– Man går gjennom så mange følelser i løpet av 90 minutter. Jeg gleder meg veldig til å se kampen og håper jo for min del at det blir mest mulig komfortabelt å se på!

Les også

Mjelde og Reiten seriemestere i England – Graham Hansen seriemester i Spania

På motsatt halvdel fra Chelsea står Barcelona, den suverene spanske serievinneren - og en svært god venninne og landslagskollega i Caroline Graham Hansen.

– Det blir kjekt å se «Carro». Vi unner hverandre alt godt, men i de 90 minuttene... Vi drømmer jo alle tre om å løfte det troféet, så får vi se hvem det blir, sier Mjelde.

Finalen beskriver hun som «en ufattelig kul kamp mellom to fantastiske lag».

– For den nøytrale seer er dette en enorm kamp. Det er veldig åpent hvem som kan vinne og jeg tror det vil bli en veldig bra kamp, mener Chelsea-spilleren.