Nytt Botheim-mål i ny Glimt-seier

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund – Bodø/Glimt 0–2) Et ineffektivt Kristiansund ble knallhardt straffet av effektive Bodø/Glimt. Glimt-spiss Erik Botheim scoret i andre kamp på rad.

Det ble et jevnspilt oppgjør da Bodø/Glimt gjestet Kristiansund i 2. serierunde. Men Kristiansund klarte ikke å ta vare på sjansene sine. Det gjorde derimot Bodø/Glimt.

I 29. spilleminutt skjedde det som måtte skje: Tidligere KBK-spiller og nåværende Bodø/Glimt-spiller, Sondre Sørli, fikk stå mutters alene i boksen og sende bortelaget i føringen.

– Det er alltid artig å score mål, men det blir selvsagt ekstra spesielt når det er mot en klubb som du har vært hos i ti år, sa Sørli til VG etter å ha scoret sitt første mål i Bodø/Glimt-drakt mot gamleklubben sin.

Kristiansund ropte på offside, men ble ikke hørt.

– Jeg syns de skriker i 90 minutter og hvis de skulle dømt etter dem så hadde det blitt helt kaos utpå her, sier Kjetil Knutsen, Glimt-trener, til Eurosport.

Vertene ville også ha straffe – uten å få det – da Faris Pemi gikk i bakken like før hvilen.

– Vi føler ikke at vi har avgjørelsene med oss hvert fall. Vi burde nok hatt både en straffe og et mål i dag, sier KBK-trener Christian Michelsen til VG, før han legger til:

– Men vi skal ikke sutre på dommeravgjørelser og sånne ting. Jeg er så naiv at jeg tror man får som man fortjener her i livet, så vi skal bare jobbe på videre vi.

– Fotball er ikke alltid rettferdig. I dag synes jeg vi er bedre enn fjorårets seriemester, sier Michelsen.

Rundt tyve minutter ut i andre omgang prøvde Patrick Berg lykken fra langt hold. Skuddet gikk midt på keeper Sean McDermott, men KBKs burvokter måtte gi retur. Der dukket ingen ringere enn Erik Botheim opp og scoret i sin andre kamp på rad.

– Målkontoen har fått en fin start. Men for meg er ikke mål hovedfokuset. Det er det utvikling som er, sier Botheim til VG etter kampslutt.

– Vi har fått en Botheim som scorer mål, vi har holdt nullen i to kamper og vi har fått en veldig fin start på sesongen resultatmessig. Samtidig føler jeg vi fortsatt har mye å gå på, sa Knutsen etter 0–2-seieren.

Kristiansund ga ikke opp og fikk to mål annullert for offside i sluttminuttene. Marginene var ikke på vertenes side i dag.

Selv om hjemmelaget står med null poeng på de to første serierundene, mener Michelsen at det ikke er grunn til bekymring.

– Så langt har vi møtt de to beste lagene i Norge. Det er ingen grunn til bekymring, selv om det sikkert får litt mediefokus.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk