Fotball

Odd-spiller testet positivt – to Eliteserie-kamper flyttes

En Odd-spiller fikk positivt prøvesvar lørdag ettermiddag og dermed blir kampene mot Sandefjord søndag kveld og Strømsgodset onsdag utsatt.

SATT I KARANTENE: Hele Odd er satt i karantene. Her er Mushaga Bakenga foran Oddrane. Dette er kun et illustrasjonsfoto. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

 • Mats Arntzen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

«Vi kan informere om at en av våre spillere har testet positivt på Covid-19. I henhold til smittevernsregler, blir kampen mot Sandefjord i morgen 29.11 kl. 18.00 utsatt.» skriver Odd i pressemeldingen.

Odd skal kommende uke spille ytterligere to kamper i Eliteserien, mot Strømsgodset 2. desember og Kristiansund 6. desember. Begge disse kampene kommer før den ti dager lange karantenetiden er omme.

– Spilleren følte seg uvel og fikk positivt svar i dag like før klokken fire. Det betyr at han var og trente med laget i går, som betyr at hele Odd er i karantene, sier sportssjef Tore Andersen til VG.

Les også

Stort smitteutbrudd i Åsane - elleve spillere smittet

Han sier klubben er blitt enig med spilleren om å ikke offentliggjøre hvem det er snakk om, men sier at det går veldig bra med spilleren og at spilleren selv ble overrasket over at han testet positivt.

– Vi skal teste hele gruppa, og vi jobber med å løse det i samråd med legen nå. Ingen andre har merket noe til symptomer, sier Andersen.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund (NFF) sier at det begynner «å bli tight» med tanke på å få fullført serien før jul.

– Kampen mot Strømsgodset blir også utsatt. Neste søndag, mot Kristiansund, kan være akkurat etter karantenetiden, sier han til VG.

Han er imidlertid optimist med tanke på at Odd skal få fullført før jul, til tross for at to kamper nå blir utsatt. Totalt fem serierunder gjenstår. Odd er med i medaljekampen.

 1. Les også

  Reagerer kraftig på Kongsvingers coronahåndtering: – Det er katastrofe

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Odd
 3. Sandefjord

Relevante artikler

 1. SPORT
  Publisert:

  Tre nye Odd-spillere har testet positivt for covid-19

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Flere Start-kamper flyttes i sesonginnspurten

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Spilte ti kamper for MFK i år - nå er han koronasmittet

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Strømsgodset-spiller med positiv koronatest

 5. SPORT
  Publisert:

  Hockeylag i karantene etter positiv koronatest

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Reagerer kraftig på Kongsvingers coronahåndtering: – Det er katastrofe