Slik påvirkes Solskjær av sjefens exit: – Han var en stor tilhenger

Mannen som ansatte Ole Gunnar Solskjær (48), forlater Manchester United. Men ifølge ekspertene trenger ikke nordmannen å bekymre seg unødig mye av den grunn.

GODT FORHOLD: Ed Woodward og Ole Gunnar Solskjær i godt humør under en veldedighetsmiddag til inntekt for Unicef i 2019.

Tirsdag ble det klart at Manchester United-direktør Ed Woodward har sagt opp sin stilling og forlater klubben i slutten av 2021.

Den offisielle versjonen er at avgangen hans ikke har noe å gjøre med Super League-fiaskoen, men det er bred konsensus blant britiske medier om at hendelsene er tett forbundet.

Woodward har sittet som den funksjonelle lederen i klubben siden 2013 og blitt hardt kritisert av fansen for å være mer opptatt av å tjene penger enn å bygge et konkurransedyktig fotballag.

Han var mannen som ga Solskjær tillit som midlertidig manager etter å ha sparket José Mourinho i desember 2018, og som deretter tilbød nordmannen en treårskontrakt som permanent Manchester United-manager noen måneder senere.

Med andreplass i Premier League og semifinaleplass i Europa League har Solskjær denne sesongen levert resultater som skaper forventninger om at han snart vil forhandle med klubben om ny kontrakt, ettersom den nåværende utløper om et drøyt år.

Inntil videre er det fortsatt Woodward som vil ta seg av slike forhandlinger.

– Jeg tror Ole er trygg. De kvalifiserer seg til Champions League. Woodward har planer om å bli til slutten av 2021, så de vil kunne fortsette diskusjonene om ny kontrakt i sommer, sier The Athletics Manchester United-korrespondent Laurie Whitwell til VG.

Han beskriver arbeidsforholdet mellom Solskjær og Woodward som «godt».

– Og det er ingen garanti om hvem som blir nestemann i jobben, men jeg har en anelse om at det blir en intern ansettelse: Richard Arnold (nåværende «Group Managing Director») eller Cliff Baty (finanssjef). Ole kjenner dem også, sier Whitwell.

Mark Ogden, som er sjefsskribent for ESPN og har dekket Manchester United i en årrekke, tror ikke Woodwards avgang vil påvirke Solskjær umiddelbart.

– Ole gjør det bra og Glazer-familien (eierne) er fornøyde med ham, sier Ogden.

– Men det avhenger av hvem som erstatter Woodward, og om Ole kan fortsette den positive utviklingen. Hvis han ikke gjør det, er han like sårbar som alle andre. Woodward var en stor tilhenger, men han hadde også sparket ham hvis han måtte.

– En ny direktør kan føre til bedre avgjørelser på overgangsmarkedet, men Glazer-familien har fortsatt siste ord der også, tillegger Ogden.

Manchester Evening News’ sjefsskribent Samuel Luckhurst mener Woodward-avgangens effekt på Solskjær «avhenger av hvem som blir erstatteren».

– Hvis det blir Richard Arnold, så kommer det til å handle om kontinuitet.

– For øyeblikket er det vanskelig å si hvordan Solskjær påvirkes. De fleste forventer at kontrakten hans forlenges, og det kan bli Woodwards siste hånd på verket før han forlater klubben, sier Luckhurst.

Solskjær har gjentatte ganger snakket varmt om dialogen med og forholdet til Woodward, som i retur har gått offentlig ut og støttet nordmannen en rekke ganger.

– Positive tegn på banen og på treningsfeltet gjør at vi er styrket i troen etter fremgangen skapt av Ole, trenerteamet og spillerne, sa Woodward i desember.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Liverpool65101551016
3Brighton65011881015
4Tottenham Hotspur6420157814
5Arsenal6420116514
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk