Helland og Åsen senket gamleklubben: – Sto nok skrevet i stjernene

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Rosenborg 2–0) Pål André Helland fikk revansj og Gjermund Åsen satte siste spiker i kisten da eks-RBK-erne sørget for Rosenborgs tredje strake tap. Førstnevnte rangerer seieren som en av karrierens største.

– Jeg ble rørt. Det betyr litt ekstra når vi vinner på denne måten. Det var et fint øyeblikk, sier Åsen til VG.

Åsen legger ikke skjul på at det var spesielt å oppleve dette sammen med bestekompisen.

– Helt siden vi flyttet ned hit har vi levd som på en treningsleir. Vi har trent tre ganger om dagen. Han lager mat og jeg vasker opp. Vi har omtrent vært som et kjærestepar, sier Åsen, som ikke vet om han skal tilbake til RBK etter sesongen.

De to holdt rundt hverandre lenge like etter at kampen var blåst av.

– Vi trengte ikke si noe til hverandre. Et blikk var nok. Det er mye kjærlighet og frustrasjon som skal ut, sier Helland til VG.

Les også

Hareide innrømmer RBK-krise: – Av og til kan ting gå helt annerledes enn man hadde trodd

Kampens første målscorer sparer ikke på kruttet når han skal beskrive hva dette betyr.

– Dette er nesten helt der oppe med fødselen til mine to barn.

– Over seriegullene med Rosenborg også?

– Som enkeltøyeblikk rangerer jeg dette høyere. Det betyr så vanvittig mye. Det gjorde seriegullene også, men akkurat det som skjer her - med et halvt år nede i en kjeller i Lillestrøm. Også får vi denne. Jeg er utrolig glad for at jeg kan dele dette med en av mine beste venner.

Dette var er et scenario de to har sett for seg hyppig igjennom vinteren og våren. Helland kommer med et stikk til gamleklubben, og er klar på at de har visst at de har hatt nivået inne - og viste det da de fortsatt var i Rosenborg.

– Det er helt sykt å titulere Åsen som en spiller som kunne gjort det greit i andre divisjon. Da har de ikke fulgt med på trening, sa Helland til Eurosport etter kampen:

Etter flere innhopp de siste kampene, fikk Helland selvfølgelig sin første start for sin nye klubb, mot klubben han har vunnet alt med. Foran denne sesongen ble han sendt på dør av Åge Hareide og Rosenborg. Det var en tydelig tent Helland som ville vise seg frem. Og det tok ikke mange minuttene før han fant nettmaskene.

Trønderduoen Åsen, som er utlånt fra nettopp Rosenborg, og Helland fant hverandre, før høyrekanten dro seg innover, la ballen over på feil ben, og sendte den i nettet.

Åråsen eksploderte da mannen fra Kyrksæterøra feiret som en gal mot sin gamle arbeidsgiver.

– Det sto skrevet i stjernene, både scoringen og skaden. Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle feire. Det handler om respekt for arbeidsgiver. Lillestrøm har ikke slått RBK siden 2008, så om jeg hadde latt være ville det være å pisse på supporterne. I tillegg betyr det utrolig mye for meg, slår Helland fast.

Det ble kampens første av to scoringer, noe som sørget for at LSK tok skalpen på trønderne for første gang siden 2008. Helland måtte gi seg ti minutter etter. Og Åsen kontret inn 2–0 mot slutten.

Pål André Helland måtte gi seg etter 20 minutter mot gamleklubben.
Les også

Ble nektet overgang til seriemesteren – nå imponerer han for LSK

RBK-spiss Guillermo Molins var på sin side alt annet enn tilfreds med det han hadde vært med på de første 45. Det var han som produserte gjestenes største mulighet da hodestøtet hans kun var en god redning unna å utligne etter 17 minutter.

– Dette er katastrofe. Vi taper alle dueller, og ingen vil ha ballen, sa Molins til Eurosport.

Etter fire minutter ga spissen en solid albue rett i mellomgulvet på LSK-stopper Espen Garnås. Dommer Hobber Nilsen fikk ikke med seg situasjonen, noe Molins skal være glad for:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering