Fotball

Bjarne Berntsen kommer ikke tilbake til Viking

Dialogen mellom Viking og Bjarne Berntsen har ikke ført til enighet om en ny rolle i klubben. Dermed ser hans tid i Viking ut til å være over.

Bjarne Berntsen strekker her neven i været mot Felt O etter den siste hjemmekampen mot Vålerenga i desember. Dette ble Berntsens farvel med fansen i Jåttåvågen. Nå er det også klart at han ikke blir med i noen rolle i Viking i tiden som kommer. Foto: Kristian Jacobsen

  • Kjetil Flygind

– Vi er vel forlikte, men det ser ut til at det blir slik og at vi forholder oss til sluttavtalen, bekrefter Viking FK-styreleder Rune Bertelsen overfor Aftenbladet.

– Jeg skal være ærlig og si at det ikke er noe som tyder på at jeg kommer tilbake i løpet av kort tid. Jeg har lyst å legge denne saken bak meg. Samtidig vet du aldri hva som skjer i fotballen, legger Bjarne Berntsen til.

Dermed blir det ingen retur på Berntsen i en eller annen rolle slik mange har ønsket seg etter at han ledet laget på oppsigelse ut den spesielle 2020-sesongen.

Les også

Derfor endte Bjarne Berntsens Viking-liv i kaos og tårer

Kaos og bråk

Berntsen og Viking avsluttet med å bli nummer seks i eliteserien etter det som ble en svært dramatisk avslutning på året.

26. november, fem seriekamper før slutt, kunne Aftenbladet fortelle at Bjarne Berntsen var ferdig som Viking-trener etter 2020-sesongen. Saken skapte et voldsomt rabalder og i uken som fulgte stormet det fra alle kanter.

Aksjonærene ble kalt sammen til et hastemøte, supporterne raste og klubben hadde tre uker igjen av sesongen.

Det viste seg at Viking hadde brutt fotballens egne regler da de lot styreleder Thor Steinar Sandvik i Viking Fotball AS forhandle med Berntsen – som var ansatt i Viking FK – om det som til slutt ble en sluttavtale der Berntsen signerte på at han skulle tre ut av klubben da 2020 ble til 2021.

Styreleder Sandvik trakk seg og hans kollega Rune Bertelsen – styreleder i Viking FK – la seg langflat i et intervju med Aftenbladet og erkjente feil og regelbrudd.

Les også

Viking jobber for å hente Zlatko Tripic hjem

«Skilles som venner»

Bjarne Berntsen virket etter hvert å ha forsonet seg med utgangen på sin Viking-karriere og ba om ro. Han fikk også en beklagelse fra Bertelsen for måten saken ble håndtert på. Berntsen uttalte at «partene skilles som venner».

9. desember kunne Aftenbladet fortelle at Berntsen og Sandnes Ulf hadde vært i dialog om en mulig rolle for ham hos de lyseblå når han var ferdig i Viking. Berntsen bor i Sandnes og besitter kunnskap og erfaring som kunne kommet godt med i Sandnes Ulfs planer med ny stadion og satsingen rundt Steffen Landros prosjekt.

Dagen etter siste hjemmekamp mot Vålerenga, der Berntsen ble takket av med blant annet ordføreren på plass, møttes Berntsen og Viking FK-leder Bertelsen igjen. Det kom ingenting nytt ut av dette møtet.

Partene hadde behov for å få ting litt på avstand.

Les også

Erling Braut Haaland er suveren vinner av Aftenbladsportens bragdpris. Her forteller han om sin nye hverdag, prislappen, kompisene og mye mer

Det endelige farvel

Likevel hang det et uavklart spørsmål i luften: Kunne det likevel finnes en plass og en rolle til Berntsen i Viking selv etter det som hadde skjedd?

Viking FK var tydelige på at de ønsket å se på mulighetene for å benytte Berntsen i en eller annen rolle. Om det ikke var som sportssjef, i alle fall på en måte slik at 64-åringen kunne fylle noe av tomrommet han etterlot seg.

Siden møtet 11. desember har partene diskutert videre gjennom eposter. Berntsen sier Viking har forespeilet ham en rolle.

– Det har vært snakk om en rolle som ekstern rådgiver og samtalepartner. Det var veldig løselig og ikke noe jeg synes var interessant, påpeker Berntsen og legger til at han ikke har noe usnakket med partene han har forholdt seg til etter at han forlot klubben.

Les også

Viking har lagt inn bud på Niklas Sandberg

Bjarne Berntsen beholder trenerlønnen på rundt 1,6 millioner kroner i Viking ut dette året, men han har verken arbeidsplikt eller arbeidsrett. Han sier det har kommet noen tilbud og henvendelser fra andre arbeidsgivere, men vil ikke være konkret på fra hvem.

– Ingenting er bestemt. Jeg skal prøve å være tålmodig denne gangen. Jeg har også et eget selskap som det kan bli aktuelt å vekke til live igjen. I så fall er det snakk om å tilby rådgivning og tjenester innen fotball og idrett, sier Berntsen.

Etter det Aftenbladet kjenner til, har Berntsen vært i et møte med Sandnes Ulf. Partene skal være enige om å opprettholde dialogen. Det skal ikke være snakk om en ansettelse i full stilling, mer hvordan de lyseblå på oppdragsbasis kan benytte seg av Berntsen som en ressursperson innen sport.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt11003033
2Viking11003123
3Molde11002023
4Rosenborg10101101
4Vålerenga10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Fotball
  2. Eliteserien
  3. Viking FK