Brann kan rykke opp til helgen – nedsablet topplaget Ranheim

(Brann - Ranheim 5–0) Om Brann slår Åsane lørdag og får hjelp mot sine opprykksrivaler, kan de rykke opp allerede til helgen. Nå leder de med 19 poeng når åtte runder gjenstår.

ELITESERIEN BOUND: SK Brann skal tilbake til Eliteserien – kun en formalitet gjenstår før bergenserne er tilbake på det øverste nivået. Dette er øyeblikket der Aune Heggebø ser ballen snike seg inn til 1–0 for Brann mot Ranheim.

Aune Heggebø (to mål), Niklas Castro, Felix Horn Myhre og Bård Finne skapte en real festkveld for Brann mot Ranheim med sine scoringer – og sørget derfor for å opprettholde avstanden til resten av Obos-ligaen på 19 poeng.

– Det sier noe om hvor sterke vi er. Ranheim er et lag som har scoret bra med mål. At vi klarer å demme opp for det i tillegg til å dunke inn mål selv er solid, sier Finne til Bergens Tidende.

Flere av scoringene, som du kan se i videovinduet under, var av det vakre slaget. Castro nikket ballen i mål fra om lag 15 meter.

– Jeg så ikke den komme, erkjenner trener Eirik Horneland overfor Bergensavisen.

Åtte runder gjenstår og dermed er Brann avhengig av bare to seirer til for å være sikret seieren i Obos-ligaen. Går resultatene deres vei neste runde og de selv slår Åsane, kan de sikre opprykk allerede da.

Ranheim lå på andreplass før runden og var dermed ikke en hvilken som helst motstander, men er nå skjøvet ned til fjerde av henholdsvis KFUM Oslo og Stabæk.

Branns parademarsj i Obos-ligaen er nesten uten sidestykke. Kun seks poeng er avgitt (gjennom tre uavgjorte kamper) i løpet av 22 runder, null kamper er tapt og målforskjellen er ufattelige 67–11.

Bergenserne har skapt seg med slagordet «Obos med Brann er større enn Eliteserien» og supportergruppen har kalt seg «Kokende idioter» på reise Norge rundt for å endelig vinne fotballkamper igjen.

Kampen om den siste direkte opprykksplassen blir langt mer spennende enn kampen om tittelen. KFUM Oslo har fortrinnet, men er bare poenget bak Stabæk – som har fått to seirer og et voldsomt løft etter at Lars Bohinen tok over klubben.

I kampen mellom Mjøndalen og Sandnes Ulf scoret Meinhard Olsen hat trick på kun syv minutter.

– At Mjøndalen ikke fikk gjort dette tidligere, sa tidligere Mjøndalen-trener og nåværende Discovery-ekspert Vegard Hansen i studio da hat tricket var et faktum.

Se reaksjonen her: