Engelske medier går av hengslene for Haaland: «Ny dimensjon», «ekstraordinær», «illevarslende»

LONDON/OSLO Engelske medier er nesegruse av beundring over Erling Braut Haaland (22) etter hans to scoringer i Premier League-debuten for Manchester City.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Både scoringene og banningen i tv-intervjuet er temaer etter Citys 2–0 seier over West Ham.

– Det er nesten som om han er et supermenneske med tanke på styrken. Han er som Ivan Drago (i Rocky-filmene), hvor han tar folk opp og kaster dem rundt. Det er som Bond-skurken «Jaws», hvor det bare føles urettferdig, sier anerkjente Gary Neville i Sky Sports.

Manchester United-legenden er dypt imponert over det han så fra kommentatorplass på London Stadium søndag kveld.

– Det føles urettferdig å ha så mye fart, akselerasjon, styrke og kvalitet. Vi har sett dette skje foran øynene våre. Det er noe å tenke på for alle de andre i ligaen, sier Neville.

– Alle spillemønstrene City har hatt, er endret litt på grunn av dette monsteret av en fotballspiller. Vi så det beste av det i dag, men vi så også tilfeller hvor lagkameratene ikke så han.

Også i avisspaltene hagler det med lovord.

– Fansen kunne ikke la være å le av Erling Haalands intervju etter kampen ... da han ved et uhell bannet direkte på luften, skriver Daily Mail.

– Den 22 år gamle stjernespissen scoret to ganger i sin Premier League-debut og stilnet kritikerne etter å ha blitt nøye vurdert for sin prestasjon i Community Shield sist helg, fastslår London-avisen.

– Erling Haalands tidlige påvirkning på Manchester City ser allerede illevarslende ut for (de andre i) Premier League, skriver Independent.

– Etter at spissen brakte en ny dimensjon til Manchester City i sin 2-0-seier mot West Ham, må de andre lagene finne ut hvordan de skal stoppe Pep Guardiolas lag på nytt, fortsetter avisen.

På Skys hjemmesider analyserer Nick Wright kampen:

– Dette ga en første pekepinn på hvor mye nordmannen kan heve dette allerede strålende laget.

Om det første målet, der Haaland ble felt og selv satte inn straffen, skriver Wright:

– Det var det første glimtet av Haalands ekstraordinære fysiske egenskaper, kraften og akselerasjonen som er med på å gjøre ham til en så formidabel motstander. Det ble etterfulgt av et eksempel på hans avslutningsevne. Den kjølige straffen ble plassert ned i hjørnet.

– Utgjorde forskjellen

– Haalands andre mål, midtveis i 2. omgang, viste de samme egenskapene. Nok en kirurgisk avslutning, fastslår Sky-eksperten.

Også lokalavisen er full av lovord:

– Erling Haaland utgjorde forskjellen da Manchester City fikk en vanskelig bortekamp til å se lett ut og hente tre verdifulle Premier League-poeng, skriver Manchester Evening News.

– Pep Guardiolas nye nr. 9 plantet ballen i mål etter å ha blitt felt. Det var en fantastisk City-prestasjon, men det var Haaland som til slutt fikk dominansen ut i tellende resultater med sine to mål.

– Stilnet tvilerne

Avisen gir Haaland best karakter av samtlige City-spillere på sin spillerbørs.

– Ordnet straffesparket med et flott løp, scoret fra straffesparkmerket, samarbeidet bra med lagkameratene hele matchen - alt veldig lovende fra et City-synspunkt, skriver Manchester Evening News.

– Erling Haaland stilnet tvilerne lørdag med to mål i sin Manchester City Premier League-debut mot West Ham, fastslår talkSPORT.

– Men 22-åringen klarte ikke helt å skjule irritasjonen over å ikke score flere i intervjuet etter kampen, da han ved et uhell ga fra seg et par utsagn, noe manager Pep Guardiola så på som en positiv ting, fortsetter talkSPORT om Haalands to ganger «shit» i tv-intervjuet.

The Times er opptatt av samarbeidet mellom nordmannen og Kevin De Bruyne:

– Haaland og De Bruyne kan bli en dødelig duo, fastslår avisen.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk