Nå går de for rekord: - Sannelig på tide

Guro Reiten (27) og Maren Mjelde (32) var med da det ble satt publikumsrekord i engelsk kvinnefotball i mai. Nå ønsker fotballjentene å sette norsk rekord.

HÅPER PÅ FOLKEFEST: Guro Reiten (t.h.) og Maria Thorisdottir fotografert under landslagets trening på Bislett nylig.

For når landslagskvinnene spiller sin siste kamp på norsk jord før sommerens EM mot New Zealand på Ullevaal Stadion 25. juni, er målet å lage fotball- og publikumsfest.

Rekorden som må slås er fra 2000 og det som var generalprøven til Australia-OL hvor Norge tok gull. 15.762 tilskuere så Norge-USA (2–1) på Ullevaal 30. juli 2000.

– Den rekorden skal være mulig å ta. Det er sannelig på tide, sier Guro Reiten.

– Vi skal jo spille mesterskap, vi har profiler som har gjort det meget bra og damefotballen er på vei opp. Og blir det fint vær må det jo være perfekt å ta turen til Ullevaal.

Chelsea-proffen spilte for 49.094 tilskuere da London-klubben sikret seg FA-cup-seieren mot Manchester City 15. mai. Det er ny rekord i England.

Maren Mjelde fikk noen få minutter i den finalen og sier ikke nei til en ny publikumsfest på nasjonalarenaen.

– Det hadde vært veldig kjekt å ta den norske rekorden. Vi kan ikke gjøre så mye annet enn å invitere folk. Forhåpentligvis har de lyst til å støtte og se oss før vi reiser til fotball-EM, sier landslagskapteinen til VG.

Både Mjelde og Reiten var i aksjon da Norge spilte VM-kamp mot Frankrike i juni 2019. Da var det 34.872 tilskuere på tribunene i Nice.

I Toppserien er publikumsrekorden 11.636 tilskuere. Den ble satt på Lerkendal under søndagens oppgjør mellom Rosenborg og Brann.

PS! Billettene til kampen Norge-New Zealand koster 100 kroner, og det er gratis inngang for de under 15 år.