Fotball

Svenske podkast-profiler: – Landslaget er blitt Petter Northug

Norge slo Sverige i to Nations League-kamper og er nå storebror på fotballbanen. Duoen bak Sveriges største fotballpodkast, Tutto Balutto, mener likhetene mellom landslaget er slående med den gamle skikongen Petter Northug.

NASJONALSKATTER: Ståle Solbakken og Erling Braut Haaland har gjort fotballandslaget til folkefavoritter denne sommeren. Det var også Petter Northug på sitt beste i løypa.
  • Mikal Emil Aaserud, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Flere ganger i den seneste episoden kalt «Capo Northug» trekker Gusten Dahlin (programleder for TV4 under EM i fjor) og Thomas Wilbacher (tidligere journalist i Expressen) paralleller mellom Ståle Solbakkens menn og Petter Northug, ment som en hyllest. De mener Norge både leverer av og på banen.

– Vet du hva Norge er blitt? Noe gjør at jeg liker det. Dette norske fotballandslaget har blitt Petter Northug, litt «kaxiga», sier duoen i Tutto Balutto og fortsetter:

– Northug kom alltid i mål leende og pisset på svenskene.

– Det er så jævlig mye Petter Northug i det norske laget.

Norge slo Sverige 2–1 borte og 3–2 hjemme. Landslagstrener Ståle Solbakken og stjernespiss Erling Braut Haaland får sin hyllest av de svenske mediepersonlighetene.

– Ståle er verbal på en herlig måte. Man lar seg rive med av den «små-kaxigta» måten hans å være på pressekonferansen, sies det i Tutto Balutto.

Petter Northug blir begeistret da VG gjenforteller sammenligningen.

– Jeg elsker det! Og jeg elsker det norske laget som Ståle Solbakken bygger opp nå. Jeg blir rørt når jeg ser landskamper der vi slår Sverige både borte og hjemme. Jeg legger meg med et smil om munnen om natten, sier Northug.

Northug fant veien ned til indre bane etter landskampen mot Sverige sist søndag på jobb for TV 2. Der knelte han for Haaland.

På spørsmål om han kommer til å følge landslaget tett fremover, sier Northug følgende:

– Ja, og jeg har kontakt med noen av dem. Det er veldig artig å se det laget vi har på gang nå. Det er så ungt, kraftfullt og har en x-faktor med Braut. Men det er mye kvalitet rundt ham også. Det blir spennende å følge fremover. Vi kan få tilbake en veldig bra norsk fotballepoke igjen. Vi får håpe – jeg har veldig troen, sier Northug.

Gusten Dahlin og Thomas Wilbacher uttrykker skepsis til Sveriges landslag og generasjonsskiftet de er inne.

– Vi trenger en egen podkast til å snakke om ungdomsfotball. Det finnes noe vi ikke gjør riktig.

Les også

  1. Jubel for Haaland-overgangen: – Banebrytende for Premier League

  2. Haaland satt ut på legesjekken hos City: – Herregud

  3. Drillo om seiersrekken: – Et aldri så lite gjennombrudd

  4. Gjestearbeidere i Qatar: – 14 timers jobb i ekstremvarme

Les mer om

  1. Landslag
  2. Fotball
  3. Petter Northug
  4. Ståle Solbakken