Start dropper protest

Start vurderte å sende inn en protest til Norges Fotballforbund etter gårsdagens straffetap mot Tromsø i cupen. Nå dropper sørlendingene protesten.

FULL FYR: Start-spiller Alagie Sanyang (til høyre) ble utvist etter å ha sparket Ruben Yttergård Jenssen (liggende). Kent Are Antonsen svarte med å dytte Sanyang i bakken.

– Vi har nettopp fått beskjed fra fotballforbundet om at Start har trukket protesten, sier TILs daglige leder Øyvind Alapnes til iTromsø.

Senere mandag bekrefter Start selv at de ikke legger inn protest:

«Etter en nøye vurdering av den tilgjengelige informasjonen, bevismaterialet og samtaler med kampdelegater og fagfolk har vi i ettermiddag konkludert med at vi ikke legger inn en protest.»

Det skriver klubben i en pressemelding.

Det var tidlig i første ekstraomgang at Start-spiss Alagie Sanyang fikk rødt kort etter å ha sparket en liggende Ruben Yttergård Jenssen.

Pressemeldingen er signert daglig leder Terje Marcussen, sportssjef Magni Fannberg of mediesjef Markus Slyngenborg Jensen. De begrunner avgjørelsen om å droppe protesten videre:

«Selv om det etter vår vurdering utvilsomt ble gjort en feil som kan ha påvirket kamputfallet, ønsker vi som klubb å ta med oss den gode prestasjonen av vårt lag og heller rettet blikket fremover. Klubben er ekstremt stolt av lagets innsats og prestasjon, og måten de responderer på etter vi blir redusert til en mann mindre».

Tromsø-spiller Kent Are Antonsen, som allerede hadde gult kort, svarte med å dytte Sanyang i bakken. Det var imidlertid Jostein Gundersen, ikke Antonsen, som fikk gult kort av dommer Sivert Øksnes Amland etter situasjonen.

Til slutt gikk det til straffesparkkonkurranse. Der trakk Tromsø det lengste strået.

– Vi fightet hele veien, men vi fikk et rødt kort og veldig lite hjelp fra de som skal sørge for at det skal bli en rettferdig affære. Det føler vi på ingen måte at det ble, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til NRK.

I tillegg ønsket Start en forklaring på en annullert scoring i annen omgang, samt en stygg takling fra Tromsø-keeper Jakob Haugaard og et sidebytte underveis i straffesparkkonkurransen, skriver Fædrelandsvennen.

Senere sa Starts sportssjef Magni Fannberg at de vurderte å legge inn en protest.

Ifølge Tromsø-leiren har altså Start valgt ikke å protestere. VG har forsøkt å komme i kontakt med Starts sportssjef Magni Fannberg og daglig leder Terje Marcussen, foreløpig uten hell.

Straffesparkkonkurransen var for øvrig heller ikke uten kontroverser, for da Vegard Erlien skulle skyte, var det en tilskuer som kastet en snøball etter Tromsø-spilleren.

Da valgte dommer Sivert Øksnes Amland å flytte straffekonken til den andre siden av banen der Tromsø-supporterne sto.