Haaland slo ut håret og scoret da City vant seriefinalen – nå er tittelen i deres hender

MANCHESTER (VG) (Manchester City – Arsenal 4–1) Erling Braut Haaland (22) la opp til scoringer og misbrukte kjempesjanser frem til han slo ut håret og scoret på overtid. Nå fester Manchester City grepet om ligatittelen.

MOT TITTELEN: Manchester City, Phil Foden og Erling Braut Haaland har Premier League-tittelen i sine egne hender.

Og jærbuen var i høyeste grad involvert. Haaland tok ned en langpasning med Rob Holding i ryggen i første omgang, og spilte lurt gjennom til De Bruyne.

Belgieren satte fart og banket ballen i nærmeste hjørne. Tonen var satt i det som på mange måter var en ren seriefinale. I flere situasjoner byttet Citys superduo rolle, og nordmannen ble servitør.

Haaland scoret også Citys siste og fjerde på overtid, og det etter å ha kastet strikken og slått ut håret!

Dermed har nordmannen slått Mohammed Salahs rekord fra 2017/2018 med flest scoringer på én Premier League-sesong med 38 kamper. Dette var Haalands 33. Premier League-mål for sesongen.

Følg Haalands rekordjakt i VGs Haaland-tracker her!

Vinneren av kampen ville være favoritt også til å løfte pokalen i mai.

Selv med seieren er de to poeng bak Arsenal, men med to kamper mindre spilt, er alt i de lyseblå hender.

− Alt er opp til oss nå og vi må selvsagt fortsette, og spillerne har den følelsen, sier Pep Guardiola til Viaplay.

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var skuffet over nivået serielederne presterte på i skjebnekampen.

− Vi var ikke til stede nok og vi vinner ikke nok dueller. Det var mange deler av spillet hvor vi ikke var der vi burde være, sier Ødegaard til Viaplay.

Ifølge OptaAnalyst er det nå hele 91 % sjanse for at City forsvarer ligatittelen. Det vil i så fall bli deres femte tittel av de siste seks mulige.

Haaland fikk flere gode sjanser med sin dødelige venstrefot. Hele fire avslutninger i første omgang, utrolig nok uten scoring.

UVANLIG FØLELSE: Erling Braut Haaland hadde flere gode skuddmuligheter i første omgang, uten uttelling.

Score gjorde John Stones på et perfekt utført hodestøt, selv om det først ble annullert for offside. VAR omgjorde avgjørelsen, som var feil med en viss margin.

Haaland misbrukte nok en gigantsjanse etter pause, og igjen la han til rette for De Bruyne. Sistnevnte virket å være mer treffsikker i seriefinalen: Han bredsidet inn 3–0.

HOW MAY I ASSIST YOU?: Erling Braut Haaland får en takk fra Kevin De Bruyne etter kveldens andre målgivende. Vanligvis er rollene snudd om, men i seriefinalen var nordmannen servitør.

22-åringen fra Bryne noterte seg for sin syvende målgivende pasning i Premier League, like mange som landsmann, kamerat og Arsenal-kaptein Martin Ødegaard.

Holdings redusering fire minutter før full tid ble møtt med ironisk jubel av hjemmefansen, noen av dem begynte å finne veien mot utgangen for å unngå de verste køene hjem.

Dermed er Manchester City bare to poeng bak Arsenal og de har to kamper mindre spilt. De gjør at de er store favoritter til å sikre tittelen nok en gang.

Se høydepunktene her:

Premier League

SVUTMP
1Manchester City55001431115
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk