Haaland om stjernestatusen: – Jeg kan ikke leve normalt lenger

MANCHESTER (VG) Erling Braut Haaland (22) har blitt en global superstjerne. I et stort intervju forteller han om hvordan hverdagen hans er endret – og hva han gjør motsatt av mange toppspillere.

Manchester City er seriemestere igjen. En god bidragsyter til dét er den norske superstjernen Erling Braut Haaland, som har scoret 36 mål i Premier League.

Etter overgangen fra Borussia Dortmund sommeren 2022 er han kanskje verdens heteste fotballspiller.

– Jeg tror det er et par flere folk som vet hvem jeg er nå, så det er litt ekstra vanskelig å gjøre de mest normale tingene. Men det er sånn livet mitt er nå, jeg skal ikke sitte å klage på det.

Det sier jærbuen i et intervju til norske Viaplay dagen etter at han feiret serietittelen med Manchester City i pysjamas:

I Manchester handler det aller meste om nettopp Erling Braut Haaland. Nordmannens ansikt pryder store reklameplakater i sentrum av den engelske byen. Alle vet hvem den store superstjernen er.

Det er navnet hans som pryder de fleste draktene som forsvinner ut av Manchester Citys supporterbutikk, og det dukker opp stadig flere Haaland-drakter utenfor stadion på kampdag.

Haaland har tidligere fortalt at han liker å holde seg innendørs. Han får nemlig ikke fred på gaten lenger:

Haaland får spørsmål om hvordan hverdagen har endret seg.

– Så ... om jeg er noe annerledes? spør han seg selv.

– Jeg gjør ikke så mye annerledes, litt mer behandling tror jeg fra Mario (Pafundi).Mario (Pafundi).Fysioterapeut for det norske herrelandslaget i fotball og Manchester City.

Men noe annerledes må det være. En 22 år gammel mann fra Bryne med 12.000 innbyggere er en av klodens største idrettsstjerner.

– Livet har endret seg. Jeg kan ikke leve normalt lenger, det er bare sånn det er, sier Haaland.

FAMILIE: Erling Braut Haaland (t.v.) holder Premier League-trofeet sammen med sin far Alfie Haaland.

Lagkameraten Jack Grealish er blant de som har snakket om livsstilen til Haaland. Han mener at Haaland «bare går hjem, sitter med familien og bestiller take away».

– Jeg prøver å være meg selv så mye jeg kan hver bidige dag og ha gode, ærlige og fine folk rundt meg. Det tror jeg er nøkkelen her. Det er akkurat det jeg har. Det gjør meg ikke så mye.

Nøkkelen er også å ha gode rutiner og gjøre de små tingene i hverdagen som utgjør en stor forskjell i lengden, mener han.

Tidenes toppscorer i Premier League prøver ikke tenke altfor mye på fotball utenfor banen, ifølge ham selv.

– Jeg ser mye fotball selvfølgelig, sier han etterfulgt av et «men»:

– Jeg ser for eksempel aldri kampene mine i reprise. Det er mange som gjør det, men jeg har ikke troen på det. Jeg tror det kan føre til overtenkning og alt sånn.

Haaland vant altså søndag sin første tittel med City, men han har fremdeles mulighet til lukten av mer gull denne sesongen.

Lørdag 3. juni venter Manchester United i FA Cup-finalen, mens Inter er finalemotstander i Champions League syv dager senere.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk