Livakovic reddet Kroatia til kvartfinale: – Beste øyeblikket i karrieren

(Japan - Kroatia 1–1, 1–3 etter straffer) Kroatias kruttsterke statistikk i spilleforlengelser fortsetter. Japan sløste voldsomt i straffekonken, og keeper Dominik Livakovic (27) ble den store helten med tre strafferedninger.

Som tre ganger under VM i 2018, var Kroatia igjen best når det skulle avgjøres etter ordinær tid.

Forrige VMs tapende finalist, som spilte ekstraomganger i samtlige utslagsrunder før finalen mot Frankrike, fortsetter å gå seirende ut av spilleforlengelsene.

Da både Takumi Minamino, Kaoru Mitoma og Maya Yoshida brant tre av Japans fire straffer, betydde det lite at Marko Livaja bommet for Kroatia.

Dinamo Zagreb-keeper Livakovic fulgte opp Kroatias førstekeeper fra 2018, da Danijel Subasic reddet tre av fire straffespark i åttedelsfinalen mot Danmark.

– Det er virkelig en god følelse. Da det var som verst, vant vi. Dette er det beste øyeblikket i karrieren min, sier keeperhelten ifølge Večernji list.

REDDET TRE AV FIRE: Dominik Livakovic ble den tredje keeperen som har reddet tre straffer i samme straffesparkkonkurranse i et VM-sluttspill.

Livakovic er nå en av tre keepere som har reddet tre straffespark i samme straffekonk i et VM-sluttspill.

– Rutinen ble til slutt avgjørende. De gutta som har gjort det før vet hvordan det er å være under press i den situasjonen. Kroatia taklet det så mye bedre. Det kunne man se, sier tidenes Premier League-toppscorer og BBC-ekspert Alan Shearer.

Nå er kroatene klare for nok en kvartfinale i VM, der de møter vinneren av Brasil - Sør-Korea, som spilles senere mandag.

Japan hadde muligheten til å nå kvartfinale for første gang i nasjonen historie, men som i 2002, 2010 og 2018 endte VM-eventyret med et bittert tap i åttedelsfinalen.

– Jeg synes det har vært en fantastisk prestasjon av Japan. Å slå Tyskland på måten de gjorde, og å slå Spania da de måtte - De skal være så stolte av det de har gjort og returmere til Japan med hevede hoder, sier tidligere Manchester United-keeper Peter Schmeichel på BBC.

Etter en jevn første omgang, med et par sjanser til begge lag, var det Japan som fant veien til nettmaskene først. Ritsu Doan slo inn på bakerste stolpe, hvor kaptein Maya Yoshida fikk en fot på innlegget.

Yoshidas berøring ble en perfekt pasning til Daizen Maeda foran mål, som med sitt første VM-mål sendte japanerne i føringen rett før pause.

Kroatia brukte ikke lang tid på å svare etter pause. Tidligere Liverpool-midtstopper Dejan Lovren prikket inn et glimrende innlegg mot Ivan Perisic, som fikk drømmetreff med et hodestøt innenfor 16-meteren.

Med sitt første mål i dette mesterskapet, og sitt sjette VM-mål totalt, utlignet 33-åringen for kroatene.

Real Madrid-veteranen Luka Modric viste gammel klasse da han hamret til på en volley ti minutter senere, men Shuichi Gonda reddet mesterlig og holdt Japan à jour.

Perisic var også giftig igjen noen minutter senere, men ingen av lagene klarte å score flere mål før fulltid. Kampen gikk til ekstraomganger.

Heller ikke i spilleforlengelsen maktet lagene å overliste hverandre, og det hele ble avgjort med straffekonkurranse hvor kroatene til slutt var overlegne.