Ville Mbappé-tall: – Ingen svakheter

DOHA (VG) (Frankrike–Danmark 2–1) Med to mål mot Danmark hadde Kylian Mbappé like mange VM-mål som Lionel Messi. Og Frankrikes stjernespiss er bare 23 år. Men så scoret Messi mot Mexico.

VET HVOR MÅLET STÅR: Kylian Mbappe har scoret tre mål i årets VM, to kom mot Danmark lørdag kveld. Danmarks keeper Kasper Schmeichel titter opp og ser en feirende Mbappe.

Kylian Mbappé briljerte mot Danmark, og scoret begge Frankrikes mål da de slo Danmark i gruppekampen lørdag. Det var Mbappés syvende scoring i VM. Det tredje i årets mesterskap.

Nå blir 23-åringen hyllet av motstandere, lagkamerater og gamle legender.

– Han har gjort det bra. Han har vært effektiv og bestemt i hver kamp. Han fikk også en veldig god assist fra Theo (Hernandez) og Antoine (Griezmann), sier Olivier Giroud til VG etter kampen.

Han scoret to mål i Frankrikes første VM-kamp og tangerte dermed legenden Thierry Henry i antall mål for Frankrike.

Den tidligere Newcastle- og Blackburn toppscoreren Alan Shearer bruker store ord når han skal beskrive Mbappé:

– Jeg ser ingen svakheter i Kylian Mbappés spill. Jeg sa han er en superstjerne, og han har et eksepsjonelt talent, sier Shearer skriver BBC.

Lionel Messi (35) har åtte VM-mål etter at han scoret Mexico lørdag kveld. Kampen startet en time etter at Frankrike hadde slått Danmark.

Cristiano Ronaldo (37) har også åtte VM-mål. Men det er fortsatt et stykke opp til tidenes mestscorende i VM, tyske Miroslav Klose har 16.

Alan Shearer mener Mbappé har alt.

– Uansett hva du ønsker å se, berøringen, teknikken, venstrefoten, høyrefoten, luftstyrken, evnen til å komme til avslutning, evnen til å score de enorme målene og de mindre fine målene. Jeg ser ingen svakheter. Mbappe er fantastisk. Utrolig å se på, sier Shearer ifølge BBC.

Mbappé kan score mål i ytterligere tre VM. I 2034-VM er han fortsatt «bare» 35 år.

Mot Danmark scoret han mål nummer to med låret. Han hoppet opp, og kontrollerte ballen inn med låret. Kasper Schmeichel var sjanseløs:

MÅL NUMMER TO: Dette var Kylian Mbappes andre nettkjenning mot Danmark.

Med to nettkjenninger mot Danmark har Mbappé like mange landslagsmål som Zinedine Zidane. Sistnevnte scoret 31 landslagsmål på 108 landskamper, Mbappe har 31 mål på 61 kamper.

Paris Saint-Germain-spilleren kommer fra Paris og bor i utkanten av den franske hovedstaden. I klubben spiller han sammen med Messi og Brasils superstjerne Neymar. På landslaget er han på topp sammen med Olivier Giroud, Ousman Dembele og Antoine Griezmann.

Rasmus Kristensen hadde oppgaven å spille back mot Mbappe fredag.

– Han er spesiell i forhold til noen andre jeg spiller mot, han er vanskelig å spille mot, fordi det kan nærmest virke som han forlater kampen, så plutselig eksploderer han. Det ser man fem-seks ganger i dag, sier Kristensen til VG etter kampen.

Så du gleden til de iranske spillerne da de slo Wales fredag? Hvis ikke, unn deg det øyeblikket her:

Danmarks landslagstrener Kasper Hjulmand ville ikke rangere Mbappé opp mot andre spillere etter kampen, men slo fast det alle ser.

– Han er en fantastisk spiller, sier Hjulmand.

Joachim Andersen fikk gult kort etter at han rev Mbappe ned med armene.

– He-he, det var en god situasjon. Jeg tror at det var min eneste utvei. Hvis han får rom så kommer han til å løpe fra meg, fordi han er raskere enn meg. Han er en toppspiller, sier Andersen til VG.

Kylian Mbappe scoret i VM-finalen i 2018 da Frankrike slo Kroatia. Da var han 18 år og ble tidenes nest yngste målscorer i en VM-finale.

Frankrike møter Tunisia i den siste gruppekampen onsdag, mens Danmark spiller mot Australia.