Kristian Eriksen dro til farens gravsted før kampen: – Ga meg ekstra energi

HAMAR (VG) (HamKam – Molde 0–4) Han scoret mot sine egne. Molde-seieren var spesiell for Kristian Eriksen på hans avdøde fars bursdag. Sammen med giganten Magnus Wolff Eikrem avgjorde han på Briskeby.

Pappa Stein Eriksen ville ha fylt 60 år søndag. Han ble brutalt revet bort i en trafikkulykke i september 2013. Kristian Eriksen pekte opp mot den skyfrie Hamar-himmelen før kampstart. Han gjør gesten foran hver kamp – for å hedre faren.

– Pappa hadde fylt 60 år i dag og nå er det snart ti år siden han gikk bort. Det er spesielt, sier Molde-spilleren til VG.

– Det ble en emosjonell dag. Jeg dro på gravplassen på forhånd, ryddet og tente lys. Det ga meg ekstra energi.

11 minutter etter pause måtte han holde jubelen tilbake.

HamKams Fredrik Sjølstad la en fryktelig feilpasning til Magnus Wolff Eikrem. Molde-kapteinen – tilbake etter to kampers karantene – fant Eriksen med en perfekt pasning.

Molde-spissen scoret enkelt og holdt hendene halvveis opp for å markere at han ikke ville feire 0–3-målet.

GIGANTEN: Magnus Wolff Eikrem feirer frisparkmålet med Kristian Eriksen og resten av Molde-spillerne.

– Det er en rar følelse å score mot HamKam. Jeg er glad i Kamma, og jeg følger HamKam når jeg får muligheten. Jeg har vokst opp her, så det er spesielt å score mot HamKam.

Han svarer slik når VG spør om han hadde bestemt seg på forhånd at han ikke skulle juble:

– Ja, men det er vanskelig. Du blir revet med når du spiller. Men ja, jeg hadde lyst til å vise respekt til HamKam og publikum her.

Rett i forkant av Eriksens mål hadde Magnus Wolff Eikrem stått for dagens prestasjon. Kapteinen klinket inn Moldes andre mål på et frispark i motsatt kryss.

Rett etter ble Erling Knudtzon spilt fri. Fredrik Sjølstad rev ham ned og fikk det røde kortet. Sivert Mannsverk satte straffen enkelt i mål til 0–4.

– Det er vondt. Man får dessverre noen mørke tanker som ikke er bra. Man føler at man svikter laget og en hel by, sier Sjølstad til H-A.

– Fotball består av mye feil. I dag gjør jeg to store feil som blir skjebnesvangre, sier Sjølstad, som bare ønsket å snakke med lokalavisen etter matchen.

HamKam slapp inn syv mål i 2. omgang i 7–3-tapet for Viking sist helg. Marerittet gjentok seg foran 4518 tilskuere på hjemmebane. 10 baklengs på to 2. omganger er drøy kost.

MARERITT: Fredrik Sjølstad ble utvist og HamKam-trener Jakob Michelsen gikk på en ny kjempesmell i 2. omgang.

Kristian Eriksen har vokst opp i HamKam. Grandonkelen Knut «Kula» Eriksen er mestscorende gjennom tidene. Kristian Eriksen var en nøkkelspiller da klubben kom tilbake som toppklubb i 2021. Halvveis i fjorårssesongen ble angrepsspilleren solgt til Molde.

Han startet kampen mot sine gamle lagkamerater med å spille det som før «hemmatt». Det vil si mot det gamle og nå forfalne klubbhuset. Der sto i kveld «Tornekrattet».

Molde-supporterne fikk raskt noe å juble for. Kristian Eriksen var med i forspillet da Martin Linnes allerede seks minutter fant Magnus Wolff Eikrem. Molde-kapteinen er ikke mannen noe lag i eliteserien skal gi flere kvadratmeter boltreplass.

Han trengte bare en situasjon.

HamKam-stopper Brynjar Ingi Bjarnason kom seg ikke unna det knallharde innlegget. Dermed 0–1 og en drømmeåpning for Molde.

– Vi slapp til Eikrem en gang, og da fikk han vist sin høye klasse, meldte HamKam-trener Jakob Michelsen til TV 2 i pausen.

TIDLIG LEDELSE: Magnus Wolff Eikrem presset HamKam til selvmål tidlig i kampen.

HamKam var fullt på høyde med den regjerende mesteren før pause. Dødballene til Kobe Hernandez-Foster skapte kaos i Molde-forsvaret. Bjarnason var nær revansje. Men islendingen headet utenfor da han fikk sin store sjanse.

– Jevn kamp, sa Wolff Eikrem i pausen.

Det skulle raskt endre seg.

Molde fulgte opp 3–0-seieren over Aalesund med en ny stor seier. Alt tyder fjorårets seiersmaskin er tilbake på skinnene. Lørdag venter Strømsgodset i Molde.

– Vi blir brutalt straffet i enkelte situasjoner, innrømmer HamKam-trener Jakob Michelsen til H-A.

– Vi gjør for store kampavgjørende feil.

Michelsen trøster seg med at HamKam har flere poeng nå enn på samme tidspunkt i fjor.

Eliteserien

SVUTMP
1Viking21153346262048
2Bodø/Glimt21144353272646
3Tromsø21143432211145
4Molde21124547232440
5Brann21123637241339
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk