Bournemouth tente nytt håp med kruttsterk seier

En snuoperasjon gjør at håpet om fornyet kontrakt i Premier League lever for Bournemouth

Dennis Praet og Leicester mistet verdifulle poeng i kampen om en topp fire-plassering - som gir innpass i neste sesongs Champions League.

BOURNEMOUTH - LEICESTER 4–1

Bournemouth er i desperat poengnød dersom plassen på øverste nivå i engelsk fotball skal berges. Seier mot Leicester ville for alvor tenne håpet om Premier League-spill også neste sesong.

Jamie Vardy ga Leicester ledelsen, men en strålende annen omgang av hjemmelaget sørget for at alle tre poengene ble igjen på Vitality Stadium. Dermed har Bournemouth kun tre poeng opp til lagene på trygg grunn i Premier League.

At Leicester tapte er også veldig godt nytt for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United. Leicester, som er på fjerdeplassen som gir innpass i Champions League, ligger nå kun ett poeng foran de rødkledde fra Manchester.

Solskjærs menn kan gå forbi både Leicester og Chelsea og innta tredjeplassen med seier i sin kamp mot Southampton mandag kveld. Chelsea tapte 0–3 for Sheffield United lørdag.

Les også

Berges lag knuste storklubb - Solskjærs United fikk hjelp

Ingen King

Den viktige Bournemouth-kampen søndag kveld gikk uten Joshua King.

Den norske landslagsprofilen var ikke med da Bournemouths startoppstilling ble presentert, og på egne kontoer i sosiale medier bekrefter klubben at spissen sliter med en strekk i låret.

Skaden omtales imidlertid ikke som spesielt alvorlig.

Les også

King mister skjebnekamp

Joshua King er ikke med for Bournemouth søndag.

Vardy-mål

King har vært på banen i alle Bournemouths tre siste kamper. Søndag måtte han se Jamie Vardy sende Leicester i ledelsen etter drøyt halvspilt første omgang etter fryktelig forsvarsspill av hjemmelaget.

Flere Bournemouth-spillere hadde muligheten til å klarere, men i stedet kunne Vardy pirke inn sitt 23. mål i Premier League denne sesongen.

Leicester fortsatte å styre kampen, men fikk ikke notert seg for flere mål i første omgang.

Bournemouth kom ut etter hvilen med ny giv. Callum Wilson var en snau halv halvmeter unna å spasere inn David Brooks sin presise innsvinger etter drøye timen, men var for sen til bakre stolpe.

Like etter fikk Bournemouth straffespark. Et klønete utspark av Kasper Schmeichel endte i ryggen på Wilfred Ndidi. En våken Wilson snappet ballen og stormet mot mål, men ble felt av Ndidi. Junior Stanislas hadde ingen problemer med å ekspedere ballen i nettmaskene.

Les også

Mourinho fremdeles ubeseiret hjemme mot Arsenal

Utskjelte Dominic Solanke endte scoringstørken med to livsviktige nettkjenninger mot Leicester søndag. F

Solanke-show

Leicester-spillerne rakk knapt å samle seg før Bournemouth fullførte snuoperasjonen. Utskjelte Dominic Solanke fikk revet seg løs, og banket inn ledelsen via Schmeichel og i mål.

Minuttene etterpå ble høydramatiske. Çaglar Söyüncü sparket til mot Callum Wilson inne i målet i etterkant av scoringen. Det ble plukket opp av VAR, som viste ut tyrkeren.

Junior Stanislas økte til 3-1 med drøye ti minutter igjen å spille, før Solanke noterte for seg sitt andre mål like etter og fastsatte sluttresultatet til 4–1. En smilende Joshua King ble fanget opp av TV-kameraene.

Resultatet betyr at King og hans lagkamerater for alvor er med i kampen om overlevelse i engelsk fotballs gjeveste selskap. Tre poeng skiller opp til lagene på trygg grunn.

Bournemouths neste kamp er bortemøtet med Manchester City onsdag.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk