Supporterleder mener FA-cupseier er som en «trøstepremie»

Styrelederen i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Skaar Viken, legger ikke skjul på at han er skuffet etter sesongen.

VINN ELLER FORSVINN? Manchester United og Louis van Gaal har presset på seg foran finalen i FA-cupen lørdag.

Lørdag kveld møter Manchester United Crystal Palace til finale i FA-cupen. Det er de røde djevlenes eneste sjanse til å redde sesongen, som har forbigått uten ett eneste trofe og en skuffende plassering utenfor topp fire i ligaen. Det vil si at det ikke blir Champions League-spill på dem neste sesong.

Les også:

Les også

Falsk bombe på Old Trafford var gjenglemt på do etter øvelse: - Skandaløs fiasko

Styrelederen i Manchester Uniteds norske supporterklubb, Bård Skaar Viken, legger ikke skjul på at sesongen har vært skuffende for en United-supporter. Han mener en seier i FA-cupen kun vil bli som en trøstepremie å regne.

— Selvfølgelig er det stas med cupen, og vi ønsker selvsagt alltid å vinne. Men Champions League er viktigere, det er det ingen vil om, sier Viken til Aftenposten.

SUPPORTERLEDER: Bård Skaar Viken er styreleder for Manchester Uniteds supporterklubb. Han legger ikke skjul på at sesongen har vært en skuffelse.

Managerbytte?Misnøyen med manager Louis van Gaal har til tider vært stor — og allerede da det gikk nedover i vinter ble tidligere Chelsea-manager Jose Mourinho koblet til klubben.

Spørsmålet er om det er bestemt at van Gaal er med videre neste sesong, eller om det er vinn eller forsvinn på Wembley lørdag kveld.

— Jeg håper at klubbledelsen tenker mer langsiktig enn at ett resultat i en enkel kamp gjelder. Men det er ingen tvil om at van Gaal har underlevert - eller at klubben har underlevert. Det blir mye spekulasjoner og rykter, men vi trenger en avklaring på hvem som skal være manager neste år. Det er nesten påfallende at de ikke har vært ute og sagt tydelig enten-eller, sier Viken.

Da van Gaal takket Old Trafford-publikumet for sesongen etter seieren mot Bournemouth tirsdag, ble han møtt med buing fra tribunen. Men fansens misnøye dreier seg ikke bare om resutlatene, tror Viken. Han mener nemlig at United ikke har spilt den fotballen fansen ønsker å se.

- Vi er skuffet

— Jeg tror de aller fleste ønsker seg en annen manager akkurat nå. Det handler ikke kun om å komme til Champions League eller ikke, det handler kanskje aller mest om at United ikke ar spilt den fotballen fansen ønsker de skal spille. Både jeg og supporterklubben - vår oppgave er å stå bak klubben både når det går bra og dårlig. Noen andre får ta seg av ansettelser og avsettelser av trenere. Vi vil ha et United som spiller mer offensivt, ivaretar verdier klubben har vært kjent for og som selvsagt presterer langt, langt bedre enn de har gjort denne sesongen, sier Viken.

- Det er altså ingen tvil om at dere er skuffet over sesongen?

— Vi er skuffet. Det United-laget vi har sett i år er et annet enn det vi har sett de siste 20-25 årene. Det handler ikke bare om resultatene, men om spillestil, energi, innsats ... De må levere noe som er litt ekstraordinært, underholde, ikke bare trille ball. Gå i en ekstra takling. Ikke la et mindre lag ta oss på intensitet og innsats. Der har ikke van Gaal levert i det hele tatt.

- Vi må vinne

Louis van Gaal selv, er klar på at Manchester United er nødt til å vinne FA-cupen.

— Å vinne er det viktigste i en finale. Ellers står man igjen uten noen ting. En klubb som Manchester United trenger trofeer. Vi (trenerne) trenger det, og spillerne trenger det, sier van Gaal til lokalavisa Manchester Evening News.

Sist Manchester United vant FA-cupen var i 2004. — Her i England er det en gjev tittel. Men jeg tror fansen er mer bekymret enn det jeg er. En tittel er fantastisk for fansen, og det ønsker vi å gi. Det er fordi de alltid er her, uansett.

— Vi kan vinne det. Vi er veldig nære, men det er ikke gjort før det er vunnet. Men vi møter Crystal Palace, og det blir ikke enkelt. De har mye kvalitet i laget, sier van Gaal.

Bård Skaar Viken er enig - men mener dog at Crystal Palace er et lag United bør slå ni av ti ganger.

— Cup er cup, ingenting tas på forskudd. Men jeg er optimist i forkant her. Og dessuten hadde det vært deilig å avslutte sesongen med en opptur, sier Viken.