Fotball

Bille: - Stolt og motiverende

Nicki Bille Nielsen er glad for tilliten han har fått fra Morten Olsen.

INNE: Nicki Bille Nielsen har hatt travle dager. I dag ble han tatt inn i den danske landslagstroppen igjen.
  • Ole K. Sagbakken

I dag tok Morten Olsen ut den danske landslagstroppen, og der ble Nicki Bille Nielsen tatt ut sammen med blant andre comeback-kid Nicklas Bendtner.

Ettersom Bille har fått mediepause av RBK etter turen i fyllearresten forrige uke, ble det etter uttaket lagt ut følgende melding på klubbens hjemeside hvor Bille Nielsen uttaler seg om uttaket:

— Jeg ble veldig glad. Den tilliten Rosenborg og landslagsledelsen har vist meg gir meg motivasjon til å gi noe tilbake og prestere. Vi skal spille to veldig viktige kamper som er avgjørende med tanke på VM-deltakelse, og jeg er stolt av å få være en del av det, sier Nicki Bille til RBK.no.

  • LES OGSÅ: - Jeg var full og jeg beklager!

- Selvtillit

Begge kampene spilles i Parken, og det ser spissen frem til.

— De to forrige landslagsturene har vært på bortebane, og for meg blir det ekstra stort å kunne representere Danmark i Parken. Men det er klart det blir en stor utfordring for oss. Vi må vinne begge kampene. Landslagsplassen gir meg fornyet selvtillit, og det håper jeg kan komme både Rosenborg og Danmark til gode, sier Bille.

Perry:- Rett uttak

RBK-trener Per Joar Hansen var glad for uttaket.

— Det danske forbundet har resonnert som oss: At det ikke er ordensmakten som tar ut RBK-eller landslagstroppen, sier Per Joar Hansen til adressa.no – og fortsetter:

— Jeg synes det var et riktig uttak: Bille har fått straff nok, både med skriftlig advarsel og gjennom å ha ydmyket seg i mediene. I tillegg har han satt i gang tiltak på personlig plan.

Perry mener Billes siste prestasjoner i RBK-trøya forsvarer en plass i troppen:

— Ja, det synes jeg. Han har levert varene så det holder, og spiller med hjertet utenpå drakta.

Også sportslig leder Erik Hoftun var fornøyd med at spissen kom med:

— Jeg synes det er veldig flott for Nicki, og en stor opptur etter det han har vært gjennom de siste dagene. Det er veldig gledelig, sier han.

Det har for øvrig ikke vært kontakt mellom det danske forbundet og RBK etter hendelsen.

Les også

  1. Bille med for Danmark

  2. Hansen får sin Champions League-debut

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Rosenborg BK
  3. Danmarks herrelandslag fotball