Fotball

Rosenborgs poengrekord i fare: - Vi er ikke så opptatt av det

Først på sin 825. dag som Rosenborg-sjef fikk Kåre Ingebrigtsen oppleve et hjemmetap serien.

Først på sin 825. dag som Rosenborg-sjef fikk Kåre Ingebrigtsen oppleve et hjemmetap serien.
  • Marius Dahl

To år og tre måneder etter ansettelsen av Bruttern sommeren 2014 — og 891 dager etter 1-3-tapet mot Stabæk 16. mai samme år- kunne et bortelag juble for seier på Lerkendal igjen. Fredrik Semb Berge avgjorde kampen for Odd, nærmest på kampens siste touch da han løftet ballen over André Hansen på et frispark.

— Det er en dødball - en av mange - der de viser større vilje og guts enn det vi gjør. Det er enormt skuffende, innledet Kåre Ingebrigtsen.

Les også

Odd ødela Rosenborgs fantastiske seiersrekke

— Svir ordentlig

Mushaga Bakenga, Erlend Dahl Reitan og Pål André Helland var de første ut av garderoben etter det sjeldne tapet. Alle med et ansikt som lett viste at årets seriegull var glemt for en stakket stund.

Les også

Børsen: Slik spilte Rosenborg mot Odd

— Det svir ordentlig. Tapet er en ting, men prestasjonen svir egentlig enda mer. Vi er dårlig, det er en dårlig fotballkamp og vi er langt unna der vi skal være. Vi er ikke det kollektivet vi skal være, vi mangler energi og er langt under pari, sier Rosenborg-sjefen.

Mandag har Rosenborg hatt seriegullet innkassert i en måned og siden da har de eneste spenningsmomentene vært rekordjakter og kampen om en ny cupfinale. Onsdag venter Bodø/Glimt i semifinale på Lerkendal, før de to avsluttende rundene mot Strømsgodset (borte) og Bodø/Glimt (hjemme) må vinnes hvis Moldes poengrekord på 71 poeng fra 2014 skal slås.

Vekkerklokke

— Vi fikk oss en vekker på at vi må fremstå bedre, ikke minst med mer energi. Hvis vi presterer på dette nivået på onsdag, får vi trøbbel, sier Bruttern.

— Vi er ikke så opptatt av den rekorden, vi er mer opptatt av å ta "The Double" to år på rad. Jeg kan kaste alle andre rekorder hvis vi får den, fortsetter han.

VIDEO:

Les også

Her går det galt for Rosenborg

Han avviser at laget sliter med motivasjonen og at laget ikke var like påskrudd som telemarkingene, som kjemper om medalje, millioner og plass i Europa League.

— Nei, vi har klart det før, men denne gangen var vi ikke på det nivået vi skulle være. Det er bare å beklage, sier Ingebrigtsen.

- Han får være så glad han vil

Mens en sjelden ydmyk Dag-Eilev Fagermo unnskyldte Rosenborg med neste ukes program og motivasjon for kveldens kamp, kunne ikke Rosenborg-sjefen la være å sende et lite stikk ned til Telemark da han ble orientert om Fagermos glede for 2-1-seier.

— Jeg har full forståelse for det. Noe prestisje er det ikke for oss, vi er mest skuffet over å ha tapt hjemme. Vi leder serien med 18 poeng, så han får være så glad han vil for de seks poengene, sier Rosenborg-treneren.

Med 66 poeng må Rosenborg altså vinne begge sine siste seriekamper for å ta poengrekorden - hvis det betyr noe.

Les også

  1. RBK-målscoreren: - Dette sugde

  2. Fagermo: - Det betyr ingenting å slå Rosenborg nå

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien