Gerrard: - De verste månedene i mitt liv

Steven Gerrard har i sin lange karriere aldri opplevd verre tider på fotballbanen.

SKUFFET: - Jeg er sønderknust, sa Gerrard etter at gullet glapp.

Steven Gerrard har hatt tungt etter at seriegullet glapp for Liverpool og Englands VM-deltagelse ble en fiasko.

I en avgjørende kamp mot Chelsea på hjemmebane skled Liverpool-kapteinen og ga ballen til til Chelsea-spiss Demba Ba. Han satte ballen i mål, og ga Manchester City overtaket på tittelen rett før sesongslutt. En mulighet laget fra Manchester aldri ga fra seg.

— Hver person på planeten glipper på et eller annet tidspunkt i livet, enten det er på trappene eller gulvet. For meg skjedde det på et verst tenkelig øyeblikk, sier Gerrard til Sky Sports.

- Jeg har vært gjennom smerten

Denne hendelsen har vært smertefull for Gerrard.

— Jeg vil ikke å se det igjen for å gå gjennom smerten igjen og igjen. Jeg har vært gjennom smerten i garderoben etterpå og i ukene og månedene etter det.

KAPTEIN-BLEMME: Steven Gerrard må se på at Demba Ba setter inn det avgjørende målet på Anfield i vårens kamp.

Og innrømmer at det har vært muligens den tyngste tiden som fotballspiller hittil i karrieren.— Det har trolig vært de verste tre månedene av livet mitt. Men du må akseptere det som skjedde, for du kan ikke endre det.

VM-fiasko gjorde det verre

Etter at Premier League-tittelen glapp gledet han seg til VM med England, og håpte at det skulle ta bort smerten fra hendelsen med Liverpool.

— Man må gå gjennom tøffe tider, dessverre. Jeg har hatt det tøft. Jeg dro til VM og håpte at det det ville hjelpe meg å komme over det, men det slo bare tilbake på meg. Jeg har nå hatt to ekstremt store nedturer på kort tid.

Resultatene i VM gjorde at kapteinen bestemte seg for å trekke seg fra landslaget. Før valget ble tatt hadde han flere samtaler med med Liverpool-trener Brendan Rodgers.

— Han sa at han kunne skreddersy spillet mitt i Liverpool om jeg ønsket å fortsette. Han støttet meg om jeg ville fortsette. Da han sa det bestemte jeg meg hundre prosent for å avslutte på landslaget, fordi jeg ønsker ikke at mitt spill skal skreddersys i Liverpool.

Uaktuelt å avslutte karrieren slik

Nå vil han gi alt for klubblaget.

— Jeg ønsker fortsatt å være tilgjengelig. Jeg ønsker å være frisk og spille på et høyt nivå for Liverpool, i hvert fall én gjerne sesong til.

For det er uaktuelt for Liverpool-legenden at de siste månedene skal være det han kommer til å huske.

— Som 34-åring er det helt uaktuelt at jeg kommer til å la de siste tre månedene være de tingene jeg husker fremover. Det er viktig min karriere avsluttes på en topp. Som Liverpool-spiller og Liverpool-fan, gir du det du har hver gang. Jeg må riste av skuffelsen ganske raskt.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal76011771018
2Manchester City75202361717
3Tottenham Hotspur75201871117
4Brighton & Hove Albion6411115613
5Manchester United640288012
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk