Fotball

Supportergruppe med åpent brev til fotballpresidenten: Krever Høgmos avgang

– Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per-Mathias Høgmo, skriver Oljeberget Supporterklubb.

Per-Mathias Høgmo slår ut med armene under kampen mot San Marino.
  • Roar Lyngøy

Det åpne brevet, som er signert Oljebergets leder Lars Olav Karlsen, er lagt ut på supporterklubbens hjemmeside. De peker på det utrolige faktum at en del av hjemmefansen faktisk jublet da San Marino scoret.

– Jeg håper du fikk det med deg i går – men vi var litt i overkant av 100 stykker og vi holdt koken stort sett hele kampen for å holde stemningen oppe, selv om det ikke alltid var like enkelt med tanke på at Norge ikke scoret egne mål før helt mot slutten av kampen.

– Du la kanskje også merke til at selv om det ble knusk stille hos oss da San Marino scoret så var det stor jubel på resten av tribunen, på tross av at San Marino stilte med nøyaktig 0 supportere. Når egne supportere så til de grader jubler over motstanderens mål er det et sterkt og tydelig tegn på total resignasjon, og slik kan vi ikke ha det, skriver Oljeberget.

Konklusjonen deres er klar:

– Vi har dessverre mistet all tro på hovedtrener Per-Mathias Høgmo. Det skrives mye på internett av forskjellige mennesker med varierende kompetanse, men vi håper det betyr litt ekstra når det kommer fra de som faktisk bruker tid og penger på å stille opp på landskamper for å støtte laget. Det er faktisk gått så langt nå at 90 prosent av medlemmene våre nå mener at Høgmo må gå.

MANGE HAR LEST DENNE KOMMENTAREN:

Les også

«Vi trodde ikke norsk landslagsfotball kunne synke lavere. Det kunne den, tydeligvis»

Fotballpresident Terje Svendsen skal være med og avgjøre Per-Mathias Høgmos skjebne.

Uttalte seg på hjemmesiden

Fotballpresident Terje Svendsen har så langt ikke besvart våre henvendelser. Han varslet etter tapet i Aserbajdsjan at Høgmo ville bli evaluert etter kampen mot San Marino.

At Svendsen varslet om denne fremskyndede evalueringen i media, har høstet kritikk fra flere hold. Kjetil Rekdal var krystallklar på at denne diskusjonen burde holdes internt da han uttalte seg på Max etter San Marino-kampen.

Fotballpresidenten uttalte seg onsdag ettermiddag på NFFs hjemmeside, og ut fra den uttalelsen virker det som om Høgmo fredes til etter kampen i Tsjekkia.

Høgmo selv sa etter 4-1 mot San Marino at han er sikker på at han er rett mann til å lede Norge videre.

TJÆRNÅS SATTE BØRS PÅ DE NORSKE SPILLERNE:

Les også

Markus Henriksen får 2 på børsen

— Folk ler

Videre i det åpne brevet fra Oljeberget står det:

– Folk ler når Høgmo har pressekonferanse, og det er fordi det han sier er så latterlig at man ikke kan ta det seriøst. Hvordan er det mulig etter den utrolig flaue kampen mot Aserbajdsjan å gå ut og si at vi gjorde mye bra og vi hadde en god treningsuke? Det har overhode ingenting å si om de har hatt det stas på trening, som landslag er det eneste som betyr noe poeng.

– Vær så snill – la oss slippe flere kamper med Høgmo. La oss få inn en trener som gjør at vi får troa på at han vet hva som skal til for å vinne kamper, en trener som kommuniserer at dårlige kamper er dårlige slik at vi kan tro han når han sier at vi skal jobbe for å gjøre det bedre, skriver Oljeberget.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball