- Drømte om å score

<p><strong>ÅLESUND,</strong> <strong>AaFK — LSK 1-3:</strong> Sunnmøringene Magnus Myklebust og Arild Sundgot scoret begge da LSK befestet posisjonen på toppen av tabellen med 3-1-seier over AaFK</p>

BILDET KOMMER FRA SCANPIX DATABASEÅLESUND 20070507:Lillestrøms Magnus Myklebust jubler etter sin scoring i eliteseriekampen i fotball mellom Aalesunds FK og Lillestrøm SK på Color Line stadion i Ålesund mandag kveld. Kampen endte med seier 3-1 til Lillestrøm. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
 • Pål Are Lilleheim

Vi fulgte: Aafk — LSK

Les også:

Magnus Myklebust og Arild Sundgot har mye til felles, blant annet at de er sunnmøringer i Lillestrøm. Og begge scoret da LSK befestet posisjonen på toppen av tabellen med 3-1-seier over AaFK

— Å være sunnmøring, tidligere Hødd-spiller og få score mot AaFK på deres egen hjemmebane er egentlig helt fantastisk. Jeg drømte om å score, og i svingen der egne supportere stod, sa Magnus Myklebust etter kampen.

Svingen med LSK-supportere var supplert med rundt 40 personer fra Gursken, heimbygda til Myklebust. Og det var mot disse at feiringen gikk da han satte inn scoringen som ga 3-0-ledelse i kampens 31. minutt.

Myklebusts scoring markerte slutten på åtte effektive LSK-minutter. I denne perioden gjorde Arild Sundgot 1-0, mens Frode Kippe presset Gustave Bahoken til å sette ballen i eget nett etter corner til 2-0. Og som ikke det var nok: Sunnmøringene Myklebust og Sundgot lot sine Hødd-gener komme ekstra til uttrykk ved å sette opp hverandre på scoringene de stod for.

Gavmilde AaFK

AaFK – Lillestrøm var tabelltopp mot tabelljumbo. Og dette kom helt tydelig til uttrykk før hvilen. AaFK opprettholder sin posisjon som eliteseriens mest gavmilde lag, og har over tre baklengsmål i snitt pr kamp så langt i sesongen. Selv om laget hevet seg betraktelig i 2. omgang, viste de til fulle at det er langt opp og frem før laget kan ha forhåpninger om å kjempe om å beholde plassen i eliteserien.

Lillestrøm viste på sin side at de er klare utfordrere til seriemestertittelen i år. De viste stor duellstyrke, er hardtarbeidende, har gode individuelle spillere og god kollektivitet i det de viser.

Mer å gå på

— Vi fikk en bra start, og scoret på de sjansene vi fikk før pause. Etter pause skurret det litt. Vi blir ikke så kompakte som vi skal. Tabellen lyger ikke, men vi har mer å gå på. Ikke minst i forhold til å være stabile gjennom 90 minutter, sier Magnus Myklebust.

Lillestrøm leder nå serien med 13 poeng, tre poeng foran Brann. AaFK er i ferd med å bli akterutseilt i bunnen av tabellen, med sitt ene poeng og sørgelige 6-16 i målforskjell på fem kamper.

  Eliteserien

  SVUTMP
  1Molde30253271254678
  2Bodø/Glimt30186686414560
  3Rosenborg30168669442556
  4Lillestrøm30165949341553
  5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk