Fotball

Spilte i undertall i 86 minutter

Det ble tøft for Arna-Bjørnar da de fikk en utvisning etter bare fire minutter.

TØFF KAMP: For Arna-Bjørnar-og trener Morten Kalvenes (arkivfoto). Foto: Arkivfoto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

  • Birgitte B. Lygre

Kampen mellom Arna–Bjørnar og Kolbotn på Sofiemyr stadion var så vidt blåst i gang da Arna-Bjørnars Ingrid Stenevik fikk ballen i midtstopperposisjon, og valgte å spille den bakover til keeper Erin McNulty. Men pasningen ble for løs, og i et forsøk på å rette opp igjen feilen rev Stenevik ned Kolbotn-spilleren som var i ferd med å snappe opp pasningen. Det endte med rødt kort, og en meget tidlig dusj for midtstopperen.

— Utvisningen var det ingenting å si på. Den var ganske opplagt, sier trener Morten Kalvenes. Han beskriver starten på kampen som uvirkelig.

— Vi hadde nettopp tatt avspark, og så var det takk og farvel, sier han.

Ette utvisningen måtte Arna-Bjørnar gjøre en del justeringer for å demme opp for hullet i de bakre rekker. Allerede etter 20 minutter måtte Kalvenes gjøre det første byttet.

— Likevel synes jeg vi la ned en imponerende arbeidsinnsats. Sjansemessig var det marginal forskjell på lagene, selv om Kolbotn hadde ballen i overkant mye, spesielt i første omgang, sier Kalvenes.

Syv minutter ut i andre omgang kom kampens eneste mål ved Kolbotns Andrine Tomter. Da hadde Arna-Bjørnar vært nære på like før. Hege Hansen avsluttet etter et perfekt bakromsløp, men ballen strøk utenfor lengste stolpe.

— Den ballen hadde en sånn kurve at spillerne startet å løpe mot Hege for å gratulere henne med målet. Også jeg trodde den kom til å gå inn. 45 sekunder senere scoret Kolbotn, sier Kalvenes. Til tross for flere sjanser til begge lag, ble det med det ene målet i høstsesongens første seriekamp. Dermed har det vært en tøff start etter ferien for Arna-Bjørnar, som ble slått ut av cupen onsdag.

— Vi har hatt en blytung start etter ferien, konkluderer Kalvenes.

Fakta:

Kolbotn -Arna-Bjørnar 1-0 (0-0)

Sofiemyr stadion

Mål: 1-0 Andrine Tomter (52.)

Tilskuere: 211

Dommer: Emilie Rodahl Dokset, Bækkelagets SK

Gult kort: Michaela Wilhelmina Alida van den Bulk, Kolbotn

Rødt kort: Ingrid Stenevik, Arna-Bjørnar (4.)

Arna-Bjørnar: Erin Jennifer McNulty, Caroline Walde, Ingrid Ryland, Ingrid Østervold Stenevik, Tuva Hansen (Maria Dybwad Brochmann fra 20.), Cecilie Redisch Kvamme, Karoline Heimvik Haugland (Åsne Takle Eide fra 82.), Lisa Fjeldstad Naalsund, Vilde Bøe Risa, Hege Hansen, Ine Marie Thoresen Wedaa (Tina Charlotte Algrøy fra 79.)

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Kolbotn IL
  3. Arna-Bjørnar Fotball